Šport
65 ogledov

Nihče ne bi premagal Prevca

peter prevc EPA
Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc je na ekipni tekmi v Kuopiu popravil vtis, ki ga je pustil v kvalifikacijah za posamično tekmo.

Ekipna tekma v Kuopiu je minila v prevladi norveških skakalcev, ki so po uspehu v Zakopanah slavili še drugič v letošnji sezoni.

Prav tako dvakrat so se zmage veselili Nemci, enkrat pa so se na najvišjo stopničko povzpeli slovenski orli. Do konca sezone je na sporedu še ena ekipna tekma, ki bo 19. marca v Planici.

Kenneth Gangnes, Johann Andre Forfang, Anders Fannemel in Daniel Andre Tande, slednji je s 136 metri podrl rekord skakalnice, so imeli ob koncu tekme dobrih 50 točk prednosti pred drugouvrščenimi Nemci, zaostanek Japonske je znašal že več kot 130 točk.

Slovenski orli so se na koncu morali zadovoljiti s petim mestom. Za četrtimi Avstrijci so zaostali okrogli dve točki.

Najmočnejši člen slovenske izbrane vrste je bil, kakopak, Peter Prevc, ki je pristal pri 133,5 in 129 metrih ter nakazal, da se njegova forma na Finskem vzpenja. Slovenski orel je pred tem nastopil v kvalifikacijah za torkovo tekmo in skočil skromnih 113,5 metra.

Prevc je na ekipni tekmi zabeležil najboljši izid med vsemi skakalci. Zbral je 278,9 točke, kar bi zadostovalo za zmago, če bi šlo za posamično tekmo. Najbolj se mu je približal rekorder Tande (276,4), ki je zaostal 2,5 točki.

Ekipna tekma (posamični izidi):

1. Peter Prevc 278,9 točke
2. Daniel Andre Tande 276,4
3. Johann Andre Forfang 267,1
4. Richard Freitag 266,9
5. Severin Freund 262,9
6. Anders Fannemel 262,7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.