Šport
13 ogledov

Nikogar se ne bojim

Kavtičnik slovenska rokometna reprezentanca Slovenija rokomet City Park odhod na Anže Petkovšek
Danes se začenja svetovno prvenstvo v rokometu. Slovenci bodo jutri tekmovanje odprli s tekmo proti Savdski Arabiji. Pred odhodom v Španijo smo se pogovarjali z Vidom Kavtičnikom.

Kakšni so cilji za SP v Španiji?
O ciljih zelo nerad govorim, saj sem o njih že velikokrat govoril in se nato opekel. Cilj je, da vsako tekmo odigramo stoodstotno, da pokažemo svojo igro. Ne smemo se podrejati drugim ekipam, in če bomo igrali tako, kot znamo, lahko premagamo vsakogar ali pa jim vsaj mešamo štrene. Verjamem, da smo lahko v skupini prvi ali drugi, nato pa bo v osmini finala odločala ena tekma. Pomembno bo, katerega tekmeca bomo dobili. Če zmagamo v osmini, je potem vse možno.

Kaj menite o tekmecih v skupini?
To ekipo sem videl igrati v Srbiji in tudi sam občutil na turnirju na Danskem, kako je močna. Res lahko premagamo vsakega v skupini. Moramo le biti pravi in imeti zastavljen cilj v naših glavah. Ustrašili se vsekakor ne bomo nikogar.

Verjetno si želite v osmini finala izogniti predvsem Španiji?
Seveda. Španije ne bi rad videl pred polfinalom ali finalom, če je to možno. Če želiš narediti neki dober rezultat, moraš pa tako ali tako premagati vsakogar. S tekmeci v osmini finala se ne obremenjujem preveč, res pa je, da morda Španije ne bi bilo lepo dobiti v osmini finala. Za preostale ekipe mi je popolnoma vseeno. Ne bojim se nikogar, menim, da enako razmišljajo tudi preostali fantje. Na pripravljalnih tekmah smo premagali Črno goro, Tunizijce, pa tudi Dancem smo mešali štrene pri njih doma. Sodnikov sploh ne bom omenjal.

Kaj je še treba izpiliti tik pred prvenstvom?
Proti Dancem smo imeli na primer kar precej tehničnih napak, vendar je bilo morda prisotne tudi nekaj nervoze. O tem se moramo še pogovoriti, podrobneje izdelati še nekaj kombinacij, s katerimi smo imeli težave na zadnjem turnirju, da bomo vsi vedeli, kaj je treba storiti. Nobena ekipa pa ne igra brez napak, a mi jih bomo poskušali delati manj kot drugi.

Dolgo ste bili poškodovani. Kako se počutite?
Zelo sem vesel, da je koleno zdržalo. Da ne zateka. Po tako dolgem odmoru je največji problem glava. Želim si dvigniti formo na tisto raven, kjer je že bila. V kratkem času je to težko. S temi tremi tekmami na Danskem sem naredil napredek. Menim, da lahko napredujem tudi v Zaragozi na tekmah svetovnega prvenstva. Ker verjamem, da se bomo uvrstili v zaključne dvoboje, bi lahko bil tam že pravi.

Kako ste doživeli vse tiste neljube dogodke v vašem klubu (stavna afera v Montpellierju, op. p.)?
S tem se nisem veliko obremenjeval. Takrat sem imel druge težave. Nogo sem moral spraviti v red. Zdaj ko mi je to uspelo, je na sporedu SP in iskanje forme. Tistih reči tudi nikoli ne želim komentirati. Vse skupaj je bila zame velika bedarija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.