Šport
12 ogledov

Slovenija gladko ugnala Alžirijo

denič slovenija rokomet rokometna reprezentanca EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v Slovenj Gradcu na prvi pripravljalni tekmi za bližnje svetovno prvenstvo v Španiji premagala Alžirijo z 29:19 (14:8).

Slovenska vrsta je v nabito polni slovenjgraški dvorani odigrala prvo izmed štirih pripravljalnih tekem pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki ga bo med 11. in 27. januarjem gostila Španija. Slovenija se bo tam v skupini C pomerila z Južno Korejo, Poljsko, Belorusijo, Srbijo in Savdsko Arabijo. Slednja bo tudi prvi tekmec izbrancev Borisa Deniča v Zaragozi, tudi zato je bil današnji nasprotnik kar primeren za spoznavanje z načinom igre Arabcev. Če gre soditi po današnji predstavi, se Slovenci v uvodu SP nimajo česa bati. Manj vesele vesti pa prihajajo iz zdravniške službe, saj si je Urban Lesjak huje poškodoval koleno in bo bržčas ostal brez vozovnice za Pirenejski polotok. Več o njegovi poškodbi bo znano po ponedeljkovem pregledu z magnetno resonanco.

Slovenci uspešno prebijali globoko obrambo

Slovenci so sicer danes tekmo začeli odločno in uspešno prebijali globoko alžirsko obrambo. V osmi minuti so povedli s 5:3, v 15. pa že z 8:4, takrat je prvič, odkar je selektor Boris Denič, zaigral tudi Vid Kavtičnik, ki ga sicer ne bo med potniki za Španijo. Kljub številnim rotacijam je slovenska vrsta pridno plemenitila svojo prednost in v 21. minuti že vodila z 10:4. Malce pred tem pa se je poškodoval Lesjak, ki naj bi predvidoma na SP zamenjal že prej poškodovanega Matevža Skoka. V igro je vstopil Primož Prošt, ki tako kot Kavtičnik (še) ni med tistimi, ki naj bi igrali na prvenstvu sveta. Kljub temu je Slovenija še naprej z dobro obrambo ohranjala prednost in na glavni odmor odšla pri vodstvu s 14:8.

Tudi v uvodu drugega polčasa so domači Alžirce, ki so se pogosto pritoževali nad sodniškimi odločitvami, držali na varni razdalji, v 40. minuti pa povedli že za sedem golov (19:12). Prednost pa je ob razpoloženem Proštu še kar naraščala in v 47. minuti znašala že deset zadetkov (23:13). Ko je Uroš Bundalo dve minuti pozneje zadel za 25:13, ni bilo več dvoma o zmagi gostiteljev. Pri teh strelsko ni izstopal nihče, po tri gole so zabili Sebastian Skube, Gašper Marguč in Dragan Gajić.

Slovenijo med 4. in 6. januarjem čakajo še tri preizkušnje. V petek se bo v Skjernu na mednarodnem turnirju pomerila s Črno goro (17.00), v soboto bo v Aalborgu igrala proti Tuniziji (15.00), v nedeljo pa še v Aarhusu z Dansko (17.10).

Prijateljska tekma, Slovenj Gradec:

Slovenija : Alžirija 29:19 (14:8)

Slovenija: Lesjak, Prošt, Škof, Bombač, Bilbija, J. Dobelšek 1, Kavtičnik 1, Bezjak 2, Dolenec 2 (1), Skube 3, Špiler 2, Bundalo 3, M. Žvižej 2, L. Žvižej 2, Gaber 2, Zorman 2, Marguč 3, S. Razgor 1 (1), Gajić 3 (2).
Alžirija: Kerbouche, Bousmal, Benmenni, O. Chehbour 1, Rahim 6, Berkous 2, Daoud 1, Bouakaz, Boultif 3, Gaceb, R. Chehbour, Berriah 2, Benali 2 (2), Kaabache, Hamoud, Hadjaidji, Boudrali 2, Cheikh.
Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Alžirija 3 (2).
Izključitve: Slovenija 4, Alžirija 2 minuti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.