Šport
39 ogledov

"Nisem kriminalec, sem športnik"

Dejan Koturović EPA
Sodišče v Gevgeliji je nekdanjega srbskega košarkarskega zvezdnika Dejana Koturovića zaradi ponarejanja dokumentov obsodilo na trimesečno zaporno kazen.

Nekdanji srbski košarkar Dejan Koturović je mejni prehod Bogorodica med Grčijo in Makedonijo 13. septembra prečkal z ukradenim vozilom, pri tem pa bil zasačen med redno kontrolo.

Makedonski obmejni organi so med redno kontrolo ugotovili, da na Koturovićevi hondi CRV ni originalnih številk na šasiji, s čimer so utemeljeno sumili, da gre za ukraden avtomobil in pripadajoče dokumente. Kasnejša preiskava je potrdila, da je bilo vozilo ukradeno v Bolgariji. Zaradi teh dejanj bo košarkar po odsluženi kazni izgnan iz države, vsaj 12 mesecev pa v Makedonijo ne bo imel vstopa. Tudi vozilo so mu zasegli.

Košarkar je sicer dobil minimalno možno kazen, a je bil nad odločitvijo sodišča zgrožen, saj poudarja, da je bil tudi sam žrtev prevare. "To je sramota za sodstvo vaše države," je razsodbo pokomentiral košarkar, ki trdi, da je avtomobil kupil, pri tem pa ni vedel, da gre za ukradeno vozilo. Njegova krivda je le, da tega ni preveril. "Nisem kriv. Kriv sem le zaradi svoje naivnosti, a tak je moj karakter. Sami se lahko prepričate, da me je pred leti lažni bankir ukanil za 500.000 dolarjev. Prosim, ne glejte me kot kriminalca, jaz sem športnik," je še dejal Srb. Njegovi odvetniki so že napovedali pritožbo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.