Šport
12 ogledov

"Nisem znamka kot Messi in CR7"

Neuer Ribery Martinez Götze Bayern Chelsea evropski superpokal Praga finale EPA
Nemški vratar Manuel Neuer se poteguje za Zlato žogo. Kljub temu da je osvojil svetovno prvenstvo in dvojno krono v Nemčiji, ne verjame, da se lahko meri z Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom.

Manuel Neuer je prepričan, da imata superzvezdnika v lovljenju prestižne nagrade veliko prednost. Pravi, da sam ni takšna "svetovna znamka" kot sta njegova protikandidata za Zlato žogo Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

"Ponosen sem že na dejstvo, da sem eden izmed kandidatov za Zlato žogo," je 28-letni vratar iz Gelsenkirchna dejal za Suddeutsche Zeitung. "Preostala kandidata sta preprosto svetovni blagovni znamki, sta v prednosti pri izboru," meni nemški reprezentančni čuvaj mreže.

Ta ima še kar nekaj visokih ciljev pred sabo, kot prvo si želi ob koncu sezone znova osvojiti naslov v Ligi prvakov. "Zamudili smo priložnost, da to lovoriko osvojimo v svojem mestu. Za ta spodrsljaj bi se radi oddolžili, naslov želimo osvojiti vsaj v naši državi," je o finalu v Berlinu spregovoril član Bayerna. Bavarci so sicer leta 2012 v Münchnu presenetljivo klonili v finalu z londonskim Chelseajem.

V letu 2016 želi imeti pomembno vlogo tudi pri lovljenju naslova na evropskem prvenstvu v Franciji. Zanikal je govorice, da se bo po tem turnirju poslovil od reprezentančnega dresa. "O tem se še nisem odločil. Dokler bom še vedno številka 1 v reprezentanci, bom nadaljeval z branjenjem nemške mreže."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.