Šport
57 ogledov

"Zlato žogo bi moral dobiti Nemec"

Platini Grosvenor Hotel Uefa kongres Liga prvakov EPA
Predsednik Uefe Michel Platini je prepričan, da bi tokrat za dobitnika zlaze žoge morali izbrati nekoga iz vrst svetovnih prvakov.

Predsednik krovne evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je namignil, da bi po njegovem mnenju naslov najboljšega nogometaša leta 2014 moral pripasti enemu od članov nemške izbrane vrste, ki si je v Braziliji zagotovila naslov svetovnih prvakov.

"Obstaja več igralcev, ki bi si zaslužili zlato žogo. Toda mislim, da bi morali v letu, ko smo imeli svetovno prvenstvo, izbrati igralca, ki je bil član zmagovite ekipe," je dejal Platini v pogovoru za špansko agencijo Efe.

Podobne zamisli je imel predsednik Uefe sicer že pred štirimi leti, ko je bilo svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, zmagali pa so Španci. A izbor takrat ni bil povsem po željah predsednika, saj so naslov najboljšega na svetu leta 2010 podelili Argentincu Lionelu Messiju.

Platini za razkritje poročila

V svetovnem nogometu sicer še vedno buri duhove razvpito poročilo preiskovalca Michaela Garcie, v katerem je odkrival domnevne nepravilnosti pri podeljevanju prvenstev leta 2018 in 2022, po analizi Fife pa ugotovitve niso takšne, da bi zahtevale odvzem tekmovan. Kritikom, ki menijo, da bi ga morali razkriti v celoti, se je pridružil še Michel Platini.

"Želim si, da bi javno in v neokrnjeni obliki razkrili ta dokument. Seveda, če je bilo kaj narobe, pa bi morali takoj izvesti novo glasovanje," je bil neposreden predsednik krovne evropske nogometne zveze.

Ni skrivnost, da med vodilnimi v Uefi in Fifi že dolgo ni več skladnih odnosov in sodelovanja, že pred Platinijem pa so so mnenja o aferi, s katerimi so se postavili na stran Garcie, izrekli nekateri vidni evropski nogometni delavci. Platini je sicer bil eden od 14 članov Fifinega izvršnega odbora, ki je glasoval o podelitvi prvenstev Rusiji in Katarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.