Šport
12 ogledov

"Uefa bi lahko tudi izstopila iz Fife"

Michel Platini in David Bernstein EPA
David Bernstein, nekdanji predsednik angleške nogometne zveze, je mnenja, da bi se moral ustroj Mednarodne nogometne zveze korenito spremeniti, zato je Evropski nogometni zvezi predlagal bojkot SP v Rusiji 2018

Bernstein je v pogovoru za BBC odločitev Fife, da svetovno prvenstvo 2022 dodeli Katarju, poimenoval za eno "najbolj norih odločitev v zgodovini športa". Bernstein pa je samo eden od številnih nogometnih delavcev po vsem svetu, ki so javno nastopili proti vodstvu Fife in njenemu predsedniku Seppu Blatterju, potem ko so v javnost pricurljale nepravilnosti v procesu dodelitve organizacije SP leta 2018 v Rusiji in 2022 v Katarju.

"Angleška nogometna zveza ne more sama vplivati na Fifo, lahko pa to stori s pomočjo drugih članic Uefe. Veljalo bi razmisliti o bojkotu prihodnjega svetovnega prvenstva, če ne bo prišlo do nujnih reform Fife, vključno z izpolnjeno zahtevo, da Blatter odstopi od kandidature za naslednji predsedniški mandat," je Bernstein predstavil svoje revolucionarne poglede.

"Vem, da je slišati drastično, ampak že vrsto let se znotraj Fife ne zgodi nič dobrega, gremo le od slabega k slabšemu. Uefo sestavlja 54 držav, tu so Anglija, Nemčija, Španija, Italija, Francija in Nizozemska. Gre za nogometne velesile. Brez njih resnega svetovnega prvenstva ni. Imajo moč in vpliv, je pa vprašanje, ali želijo to izkoristiti," je še dejal Bernstein.

Že pred njim se je sicer oglasil tudi predsednik nemške bundeslige Reinhard Rauball, ki je dejal, da bi "Uefa lahko izstopila iz Fife, če poročilo preiskovalca Garcie v primeru korupcije pri izbiri organizatorjev SP ne bo dostopno javnosti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.