Šport
50 ogledov

Preiskovalec korupcije proti sklepom Fife

Sepp Blatter EPA
Vodja preiskave Mednarodne nogometne zveze v zvezi z domnevno korupcijo pri dodelitvi SP 2018 Rusiji in leta 2022 Katarju Michael Garcia se ne strinja s poročilom etične komisije Fife in napoveduje ukrepe.

Garcia, nekdanji direktor FBI in predsedujoči preiskovalnega dela etične komisije, je po poročanju več medijev dejal, da je pravni del komisije, ki ji predseduje Nemec Hans-Joachim Eckert, v zaključnem poročilu podal številne "pomanjkljive in zmotne podobe dejstev in sprejetih sklepov".

Komisija je pred tem danes sporočila, da je preiskava kandidatur za obe prvenstvi pri vseh kandidatih, izjema je skupna kandidatura Belgije in Nizozemske, ugotovila številne manjše nepravilnosti, ki pa niso tako obsežene, da bi vplivale na izbor in da korupcije pri kandidaturi ni bilo.

"Če bi imel na voljo le eno željo v nogometu, bi si zaželel, da se Fifa razpusti in nadomesti s transparentnejšim vodilnim organom, ki bo v osprednje znova potisnil ta šport. Zakaj ne zapustimo Fife in k takšnemu dejanju povabimo še ostale države ter skupaj ustanovimo pravičnejšo organizacijo?" se je na twitterju sicer vprašal legendarni angleški reprezentant Gary Lineker, ki že nekaj časa kritizira Mednarodno nogometno zvezo. "Fifa je postala smešna, vodja vseh teh peripetij pa je Sepp Blatter. A zapomnite si, ta bo še enkrat izbran za predsednika. Nerazumljivo," je ogorčen Anglež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.