Šport
20 ogledov

Niti Pittsburgh ni nepremagljiv

Crosby McDonagh Prust Bickel New York Rangers Pittsburgh Penguins NHL Madison Sq Reuters
Ekipa Philadelphia Flyers je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma po podaljšku premagala Pittsburgh Penguins 3:2 in končala niz 11 zaporednih zmag gostov. Prvi mož dvoboja je bil Scott Hartnell, ki je zadel v rednem delu ter nato v zgolj 0,9 sekunde pred koncem podaljška.

Dve tekmi sta se končali šele po kazenskih strelih. Hokejisti Calgary Flames so doma izgubili s Columbus Blue Jackets z 1:2. Odločilni zadetek je uspel Camu Atkinsonu, Steve Mason pa je ubranil 28 strelov gostiteljev. "Nismo zadovoljni, čeprav smo dobili točko. Po svoji krivdi smo eno opustili na ledu. Upam, da se bomo iz tega kaj naučili in stopili korak naprej," je dejal napadalec slovenskih korenin Matt Stajan, ki ima kanadsko in slovensko državljanstvo in je dosegel edini zadetek za svojo ekipo.

Tudi ekipa Edmonton Oilers je po kazenskih strelih klonila na svojem ledu. Phoenix Coyotes je zmagal s 3:2, izkazal pa se je Ray Whitney z goloma v tretji tretjini in z odločilnim golom v kazenskih strelih. Edmontonu ni uspelo zadržati dveh zadetkov prednosti iz začetka dvoboja, Kojiti so tako prehiteli Los Angeles Anžeta Kopitarja in San Jose na osmem mestu zahodnega dela, ki še vodi v končnico.

Igralci Chicago Blackhawks so ugnali Washington Capitals s 5:2, novinec Andrew Shaw je zadel prva dva gola, za tretjo zaporedno zmago Chicaga pa so zadeli še Viktor Stalberg, Patrick Kane in Bryan Bickell. Patric Hornqvist, Mike Fisher in David Legwand so bili uspešni v zadnji tretjini za ekipo Nashville Predators, ki je v gosteh s 3:1 premagala Anaheim Ducks. Nashville se je z Detroitom Jana Muršaka izenačil na četrtem mestu na zahodnem delu NHL. Winnipeg Jets so doma klonili s Carolino Hurricanes s 3:4. Eric Staal je prispeval dva zadetka za Carolina, Jussi Jokinen je ob dveh podajah zadel z igralcem manj, Chad LaRose pa je minuto in 22 sekund pred koncem odločil dvoboj.

Liga NHL:

Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 3:2*
Chicago Blackhawks : Washington Capitals 5:2
Calgary Flames : Columbus Blue Jackets 1:2**
Edmonton Oilers : Phoenix Coyotes 2:3**
Anaheim Ducks : Nashville Predators 1:3
Winnipeg Jets : Carolina Hurricanes 3:4

*podaljšek
** kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.