Šport
13 ogledov

Niz porazov je končan

hokej olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v 35. kolu razširjenega avstrijskega prvenstva na domačem ledu premagali Innsbruck. Zmaji so se veselili zmage s 4:2.

Prva domača tekma v letu 2015 je bila za zmaje priložnost, da končajo niz porazov. Še posebej boleč je bil tisti, ki so ga prvi dan novega leta doživeli v Szekesfehervarju z 0:7. 

Moštvi, ki ju je na dnu lestvice ločilo sedem točk, sta dvoboj začeli odprto. Priložnosti na obeh straneh so si kar sledile, ob hitri igri pa sta imela veliko dela tudi oba vratarja, Andy Chiodo in gostujoči Adam Munro.

Sredi prvega dela so zeleno-beli napade in borbeno predstavo vendarle tudi kronali z zadetkom. Po podaji Žige Pešuta je Hunter Bishop načel mrežo Innsbrucka. Ko so najzvestejši navijači zmajev še proslavljali prvi gol, je že padel drugi. Tom Zanoški je pobegnil po levi strani in rutinirano premagal Munroja za 2:0, med prvim in drugim zadetkom je preteklo le 40 sekund.

Takšen izid je pomenil dobro spodbudo za nadaljevanje in to so domači vsaj v prvem delu druge tretjine tudi potrdili. Aleš Mušič je v 25. minuti izkoristil napako gostov, ki so mu podali plošček le nekaj metrov od gola, ter z natančnim strelom poskrbel za 3:0. Gostje so prvič oživeli že dve minuti pozneje, ko je imela domača ekipa igralca manj, prednost pa je izkoristil Kenneth Macaulay. Druga polovica druge tretjine je bila v znamenju avstrijske ekipe, ki je več napadala in bila nenehno pred Chiodom. Ljubljanski vratar se je večkrat izkazal, ni pa mogel preprečiti drugega gola gostov v 36. minuti, ki je povsem odprl tekmo.

Izenačena tekma s priložnostmi na obeh straneh in z dobrimi obrambami se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini. Priložnost za predčasno odločitev sta imela najprej Gregor Koblar in Zanoški, a je po njunem protinapadu sredi tretjine Munro plošček še ubranil. Ko je že kazalo, da bo končnica tesna, pa je Pešut izkoristil plošček, ki ga je izza gola poslal Koblar, ter ga neubranljivo poslal v mrežo. Ljubljančani so lažje zadihali, in čeprav se Innsbruck še ni predal, še enega preobrata tudi ni zmogel in v tretji medsebojni tekmi v sezoni so se zmage drugič veselili zeleno-beli.

Liga Ebel, 35. kolo

Telemach Olimpija : Innsbruck  4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

Lestvica:
1. Red Bull Salzburg 53
2. Black Wings Linz 45 (-1)
3. Vienna Capitals 42 (-1)
4. VSV Beljak 41
5. Orli Znojmo 39 (-1)
6. Fehervar 39 (-1)
7. Bolzano 36 (-1)
8. Graz 99ers 34
9. KAC Celovec 32
10. Innsbruck 31
11. Dornbirn 30 (-1)
12. Telemach Olimpija 26

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.