Šport > Nogomet
1633 ogledov

1000 funtov vsakemu, ki doseže Ronaldov rekord

ronaldo Print Screen
Cristiano Ronaldo ima več odriva kot povprečen NBA zvezdnik.

Napadalec Juventusa Cristiano Ronaldo morda ni več tako hiter kot nekoč, a njegove atletske sposobnosti so še vedno dih jemajoče.

Portugalec je pri 34 letih še vedno eden izmed fizično najbolje pripravljenih nogometašev na svetu, ob prestopu k italijanskemu prvaku pa so v javnosti celo zaokrožile informacije, da ima fizične kapacitete 20-letnika in kar štiri odstotke več mišične mase od povprečnega igralca.

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji leta 2018 so mu na zelenici izmerili hitrost 33,98 km/h, kar je bilo največ med vsemi udeleženci tekmovanja.

Cristiano Ronaldo Prvi sosed pa ... Šport Tako izgleda nova hiša Cristiana Ronalda

Ronaldo je hiter in tehnično dobro podkovan nogometaš, ponaša pa se tudi z zelo visokim odrivom. Sposoben se je odriniti več kot 80 centimetrov visoko, njegov poprečen skok pa znaša 78 centimetrov, kar je približno sedem centimetrov več od povprečnega NBA igralca.

Prav zato ne preseneča, da je več kot 100 golov v karieri dosegel z glavo. Nekdanji član Manchester Uniteda in Real Madrida zasluženo velja za enega najboljših strelcev z glavo v vsej nogometni zgodovini. 

Enega najslavnejših je zabil na višini 265 centimetrov v polfinalu Eura 2016 proti Walesu. "Proti takšnem skoku ni obrambe," je takrat komentiral Valižan Chris Coleman, nekdanji branilec Manchester Cityja, danes pa strokovni komentator.

Ronaldo je pri slovitem zadetku "lebdel" kar 80 cm nad tlemi, v zraku pa je preživel približno 0,7 sekunde. Hitrost žoge je znašala kar 70 km/h.

Britanski duo F2 Freestylers, ki ga sestavljata spletni osebnosti Jeremy Lynch in Billy Wingrove, se je podal na londonske ulice z namenom, da bi ugotovil, ali je kateri od "običajnih smrtnikov" sposoben izenačiti Ronaldov rekord.

cristiano ronaldo Navijači besni Šport Juventus s prstom pokazal na Ronalda, obeta se tožba

Tistemu, ki bi se z glavo dotaknil žoge na višini 265 cm, sta ponudila nagrado v višini 1000 funtov oziroma slabih 1100 evrov. Po številnih neuspelih poskusih se je našel junak, ki se je žoge uspel dotakniti in se veselil lahkega zaslužka.

Ronaldo je enega slavnejših zadetkov v njegovi karieri dosegel tudi v dresu Real Madrida na tekmi lige prvakov z Manchester Unitedom leta 2013.

Sir Alex Ferguson, legendarni trener rdečih vragov, je bil sprva kritičen do postavite Patriceja Evraja, a se je kasneje opravičil. "Ronaldova pogačica je bila v višini Evrajeve glave. Tega tudi Messi ne zmore," je komentiral Škot.

ronaldo ferguson | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice