Šport > Nogomet
100 ogledov

16-letni slovenski branilec pri Betisu

Luka Guček, Betis real betis
Španski prvoligaš je podpisal profesionalno pogodbo s 16-letnim slovenskim branilcem.

Luka Guček je bil kot član Krškega tudi del slovenske kadetske reprezentance, sedaj je 16-letnik s prestopom v Real Betis storil nov korak v svoji karieri. Že pred nekaj dnevi so se v Posavju poslovili od njega, pred kratkim je s povratnikom v La Ligo tudi uradno podpisal triletno pogodbo.

Za Gučka so se zanimali tudi pri Mariboru, vendar se je mladenič raje odločil za prestop v tujino, pri Betisu bo igral za mladinsko ekipo. Krško naj bi od prestopa iztržilo okrog 100.000 evrov. Betis je v predlanski sezoni izpadel iz elitne španske lige, a se je ekspresno vrnil med najboljše. V klubu, kjer je igral tudi Branko Ilić, so se pred sezono seveda okrepili tudi pri članskem moštvu, Guček pa je pri dvakratnih španskih pokalnih prvakih naložba za prihodnost.

Krška nogometna šola, ki jo vodi dolgoletni igralec posavskega kluba Rok Zorko, sicer v tem trenutku sodi med najboljše v Sloveniji, pred kratkim pa sta posavski klub za tujino zamenjala še dva zelo nadarjena nogometaša. Luka Kerin bo kariero nadaljeval pri italijanskem velikanu Interju, Vanja Drkušič pa se bo kalil v istem klubu kot Luka Zahović. Slednja sta člana nizozemskega Heerenveena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.