Šport > Nogomet
14 ogledov

24-letnik Hajduku podaril 300.000 evrov

Tino Sven Sušić EPA
Prestop reprezentanta BiH iz splitskega Hajduka v belgijski Genk je začinjen s prav posebno potezo.

V torek je splitski Hajduk, ki ga v letošnji sezoni vodi Marijan Pušnik, obelodanil prestop enega svojih najboljših igralcev Tina Svena Sušića v belgijski Genk

Genk je za Sušića odštel dva milijona evrov, po pogodbi, ki jo je imel nečak Safeta Sušića sklenjeno s Hajdukom, pa bi mu moralo pripasti 30 odstotkov odškodnine (v tem primeru torej 600 tisočakov). 

Hajduk je za 24-letnika dobil manj od pričakovanj, a dodaten korak je storil igralec. Odrekel se je namreč polovici zneska, ki mu je po pogodbi pripadal in tako Splitčanom pravzaprav prepustil 300 tisočakov. Ob tem je treba omeniti, da si je Sušić s tem seveda olajšal prestop, a tega vseeno ne vidimo prav pogosto.

Zahvala tudi za žvižge

Splitski "bili" so se ob objavi prestopa z izbranimi besedami zahvale poslovili od Sušića, slednji pa je na člane in navijače Hajduka naslovil čustveno pismo.

"Vedel sem, da se bo težko posloviti, toda nisem si mogel niti zamisliti, kako težko bo najti prave besede za zahvalo vsem, ki so v preteklih letih s podporo, nasveti, kritikami, znanjem, aplavzom pa tudi z žvižgi v srečnih in grobih dneh spisali nekatere najlepših strani moje dosedanje kariere," je med drugim na družbenem omrežju zapisal Sušić.

Sušić je prve nogometne korake sicer storil prav v Belgiji, poleg Genka je igral tudi za Standard Liège. Leta 2012 je prišel v Hajduk in se uveljavil v reprezentanci Bosne in Hercegovine, čeprav je kot mladinec in kadet igral tudi za Belgijo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.