Šport > Nogomet
625 ogledov

31 let zaporne kazni za nekdanjega trenerja

Barry Bennell
Končalo se je sojenje, ki je pretreslo angleški nogomet.

Sodišče v Liverpoolu je nekdanjemu nogometnemu trenerju Barryju Bennellu danes prisodilo 31-letno zaporno kazen zavoljo spolne zlorabe dvanajstih fantov med letoma 1979 in 1991.

"Nesrečnim fantom si ukradel otroštvo, njihovo nedolžnost in uničil kariero iz svojih zlobnih in sebičnih razlogov, da bi lahko zadovoljil svojo perverznost," je na današnjem zaključnem sojenju v Liverpoolu med drugim dejal sodnik Clement Goldstone in 64-letnega Bennella označil za neusmiljenega pedofila in pravega hudiča.

Bennell je slovel kot eden najboljših "lovcev" na nadarjene nogometne igralce, svoj čas je deloval pri ekipah Manchester City, Crewe Alexandra in Stoke City.

paul stewart Anglija Šport Obtožbe o spolnih zlorabah se vrstijo

Bennell je bil leta 1992 nenadoma odpuščen pri klubu Crewe, razlog pa ni nokoli prišel v javnost. Dve leti kasneje je bil aretiran v ZDA, kjer je odslužil štiri leta zaporne kazni zaradi pedofilije. Deportirali so ga nazaj v Anglijo, leta 1998 pa je bil zaradi 23 spolnih prekrškov, ki so prizadeli šest dečkov, znova kaznovan, takrat za devet let. Vmes je spremenil ime v Richard Jones, v letu 2015 pa dobil še dve leti zapora, ker je leta 1980 spolno napadel Davida Leana v nogometnem kampu v Macclesfieldu.

Škandal je dobil novo dimenzijo, ko je o dejanjih svojega nekdanjega trenerja spregovoril nekdanji nogometaš Buryja, Sheffielda, Scunthorpa in Halifaxa Andy Woodward. Od njegovega 11. do 14. leta ga je Bennell posilil več kot stokrat. Bennella je nato bremenilo še 55 obtožb, priznal je sedem spolnih napadov, ostale pa zanikal.

paul stewart Zlorabe Šport Pedofilska afera še naprej pretresa Anglijo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.