Šport > Nogomet
18 ogledov

Abidal prvič na igrišču polnih 90 minut

eric abidal barcelona Reuters
Francoski nogometaš Éric Abidal, ki se na nogometne zelenice vrača po dolgotrajni bolezni, je tudi uradno nazaj. Trener Barcelone Tito Vilanova je branilca uvrstil v začetno enajsterico proti Levanteju in ga na igrišču pustil polnih 90 minut. Abidal je dokazal, da še vedno obvlada nogometne veščine.

Éric Abidal je lani prestal presaditev jeter, francoski nogometaš pa je po zmagi nad zahrbtno boleznijo začel pisati novo zgodbo o uspehu, in sicer na nogometnih zelenicah!

Branilec španskega velikana je pred mesecem dni zaigral na prijateljski tekmi med B ekipo Barcelone in francoskim drugoligašem Istresom. Svoj ''debi'' v ligi BBVA je doživel na tekmi z Mallorco, kjer je v 71. minuti zamenjal Gerarda Piquéja.

Abidal je v začetni enajsterici zadnjič zaigral 26. februarja 2012, dolgotrajen post pa je prekinil na obračunu z Levantejem, kjer mu je Tito Vilanova namenil polnih 90 minut. Španski strateg svoje odločitve zagotovo ne obžaluje, saj se je Abidal izkazal kot eden najboj prepričljivih nogometašev na zelenici. Francoz je prikazal hitro in samozavestno igro, prav tako pa ni napravil nobene večje napake. Abidal je že nekajkrat poudaril, da si želi vsaj še leto ali dve igrati v Barceloni, sedaj pa je na potezi katalonski klub, ki se bo moral odločiti, ali mu bo zagotovil novo pogodbo. Končna odločitev bo pripadla Vilanovi.

''Še posebej smo veseli za Abidala. To je bil zanj poseben dan. Odigral je celo tekmo in počutil se je odlično. Kar se tiče nogometne igre, se je dobro znašel v dvoboju ena na ena. Zagotovo ne bo nihče spregledal, kako poseben je njegov primer. Dokazal je, da lahko resno računamo nanj in v naslednjih dneh bomo ocenili njegovo situacijo,'' je po tekmi povedal pomočnik Jordi Roura.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.