Šport > Nogomet
24 ogledov

Abramovič jezen na igralce: "Vi ste krivi!"

Villas-Boas Villas Boas Manchester City Porto Evropska liga šestnajstina finala EPA
Iskanje osmega trenerja v osmih letih se je pri Chelseaju po odhodu Andréja Villasa-Boasa dodobra razvnelo. Iz modre hiše zdaj prihajajo zgodbice o tem, kako in predvsem zakaj se je mnogo prehitro končala še ena portugalsko-ruska romanca. Lastnik Roman Abramovič za odhod AVB obtožil igralce.

"Ob 13.15 v nedeljo je Roman Abramovič sklical upornike v slačilnici in jih neposredno obtožil za odhod Andréja Villasa-Boasa," piše ponedeljkova izdaja tabloida Daily Mail. "Chelseajev lastnik je stežka odpustil svoj portugalski 'projekt' po izrednem dveurnem sestanku klubskega vodstva, ki se je končalo opoldne. Abramovič je osebno povedal igralcem, da so krivi za njegov propad, in jih opozoril, da se poleti pri Chelseaju obetajo 'ogromne spremembe'."

Po košarici AVB Abramovič hoče Guardiolo
• AVB: "Podpirati me mora Abramovič, ne igralci"
• Drama: igralci pred očmi Abramoviča nad Villasa-Boasa

• Vragi ne dajo miru: prek Spursov spet za hrbet Cityju

S Stamford Bridgea vsako uro pricurljajo nove bizarne zgodbice, ki so tako ali drugače povezane z odhodom Villas-Boasa. Njegov avtokratski način vodenja ekipe in celo prava mala obsesija s svojo novo službo naj bi med njim in izkušenim jedrom Chelseajeve ekipe napravilo nepremostljiv razdor. AVB naj bi bil celo tako prevzet, da je v soboto popoldne prespal kar v stanovanju klubskega trening centra, ki je bilo prav zanj opremljeno v japonskem stilu.

"Tistega, ki ga bo nasledil, čaka pekel," je hladno opozorilo morebitnemu nasledniku Villas-Boasa poslal Luiz Felipe Scolari, ki je tudi sam nekoč v podobni situaciji odletel s Stamford Bridgea. "Villas-Boas je bil šampion, in to bo tudi ostal. Moral je zamenjati vsaj sedem ali osem igralcev, odkar je prišel tja, ampak ni mu uspelo," je še dodal Brazilec, trenutno trener Palmeirasa. Po poročilih z Otoka naj bi bil pomočnik Roberto Di Matteo, ki bo začasno prevzel vodenje prve ekipe, še manj priljubljen od nedavno odstavljenega Villas-Boasa.

Abramovičevo menjavanje trenerjev pa je vse prej kot poceni šport. Še junija lani je moral ruski mogotec plačati slabih 16 milijonov evrov odškodnine Portu, da je odkupil obstoječo pogodbo AVB s portugalskimi prvaki. Pred tem je 12 milijonov evrov namenil za izplačilo Carla Ancelottija in njegove ekipe, Villas-Boas pa je v 36 tednih službovanja glede na triletno pogodbo zaslužil kar 107 tisoč evrov na teden, kar mu je za 40 tekem, ki jih je vodil kot trener Chelseaja, prineslo 4,2 milijona evrov. Abramovič bo moral za predčasno prekinitev njegove pogodbe plačati še dodatnih 12 milijonov evrov. Računate? Skorajda več, kot je moral plačati za Fernanda Torresa ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.