Šport > Nogomet
29 ogledov

Adkins bo reševal Reading

brian mcdermott reading EPA
Nigel Adkins je postal novi trener angleškega prvoligaša Readinga. 48-letni strokovnjak bo na klopi zamenjal Briana McDermotta, ki je pred dobrima dvema tednoma dobil odpoved zaradi slabih rezultatov.

Sicer je moral, tako kot Brian McDermott, tudi Nigel Adkins v letošnji sezoni predčasno zapustiti delovno mesto na klopi moštva premierligaša. Januarja so ga namreč, tako kot McDermotta malce nepričakovano, odslovili pri Southamptonu, kjer je Angleža zamenjal Mauricio Pochettino - nekdanji trener španskega Espanyola. Tudi Argentinec se je z moštvom iz Barcelone predčasno razšel zaradi slabih rezultatov.

Reading je na prvenstveni lestvici na predzadnjem mestu, osem krogov pred koncem pa ima sedem točk zaostanka za 17. mestom, ki prinaša obstanek v elitni angleški ligi.

Kljub temu je bil McDermott v januarju izbran za najboljšega trenerja Premiershipa v tekočem mesecu, saj so Royals takrat zabeležili zelo dober niz pozitivnih rezultatov, ki jih je začasno dvignil z dna lestvice. Njegovo zamenjavo je z javnim neodobravanjem sprejel tudi "šef" trenerjev v Premier ligi - Sir Alex Ferguson. Slednji je dejal, da je zamenjava McDermotta v danem trenutku "smešna in nesmiselna".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.