Šport > Nogomet
48 ogledov

Takšnega zavlačevanja še niste videli

Senegal - Alžirija EPA
Na afriškem nogometnem prvenstvu je senegalski vratar poskrbel za neverjetno zavlačevanje.

V zadnjem kolu skupine B je Senegalu za prvo mesto na lestvici zadoščal že remi proti Alžiriji. Ta je povedla z zadetkoma Islama Slimanija v 10. in 52. minuti, njegov delež pa sta kasneje na drugi strani nevtralizirala Pape Diop v 44. in Moussa Sow v 54. minuti.

V zadnjih minutah dvoboja so tako Senegalci pri rezultatu 2:2 poskušali tekmecu ukrasti čim več časa, za nove dimenzije zavlačevanja pa je poskrbel vratar senegalske reprezentance. Ta je ob izbijanju žoge spotaknil samega sebe in nato veselo šepal naokoli. Verjetno njegovo početje ni bilo smešno le Alžircem, ki bi le z zmago še lahko prehiteli Tunizice

Tunizija je sicer s 4:2.premagala Zimbabve. Tunizijci so odločili tekmo že v prvem polčasu, ko so zadeli Naim Sliti v 10., Youssef Msakni v 22., Taha Khenissi v 36. in Wahbi Khazri v 45. minuti. Za Zimbabve sta bila uspešna Knowledge Musona v 43. in Tendai Ndoro v 58. minuti.

Na afriškem prvenstvu, ki ga gosti Gabon, sta se v četrfinale že dan prej uvrstila zmagovalka skupine A Burkina Faso in drugouvrščeni Kamerun. Tretje mesto so v tej skupini zasedli gostitelji tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.