Šport > Nogomet
18 ogledov

Al Saddu azijska Liga prvakov

Al Sadd Reuters
Katarski Al Sadd je zmaogvalec azijske različice Lige prvakov, potem ko so v finalu po streljanju enajstmetrovk s 4:2 ugnali Jeonbuk Motors. Katarci so si z zmago tudi zagotovili nastop na svetovnem klubskem prvenstvu na Japonskem.

Katarski nogometni klub Al Sadd je zmagovalec azijske različice Lige prvakov. V finalu v Južni Koreji je s 4:2 po streljanju enajstmetrovk premagal domači klub Jeonbuk Motors in si zagotovil nastop na svetovnem klubskem nogometnem prvenstvu, ki bo od 8. do 18. decembra na Japonskem.

V 20. minuti je domače moštvo v vodstvo popeljal Eninho, za izenačenje je z avtogolom deset minut kasneje poskrbel Shim Woo-yeon. V 61. minuti je za vodstvo katarske ekipe poskrbel Kader Keita, vendar se nogometaši iz Južne Koreje niso dali in so v zadnji minuti zadeli preko Lee Hyun-sunga. V podaljšku obe ekipi nista našli poti do nasprotnikovega gola, po streljanju enajstmetrovk pa so se končnega zmagoslavja veselili igralci Al Sadda. Katarski vratar Mohamed Saqr je ubranil dva strela iz bele točke, mož odločitve pa je bil Nadir Belhadj.

Za Al Sadd je to druga lovorika v azijski Ligi prvakov, prvič so slavili leta 1989.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.