Šport > Nogomet
42 ogledov

Albanske "Stožice" za 60 milijonov

Armando Duka
1/6
Žurnal24 main
Pred nocojšnjo tekmo med Albanijo in Slovenijo v Tirani je predsednik tamkajšnje nogometne zveze Armando Duka predstavil načrte za novi stadion. Končno topla voda v slačilnicah! Poglejte galerijo in video.
To bo eliten stadion. Skladal se bo z vsemi zahtevami Uefe, primeren pa bo za mednarodne tekme na vseh nivojih.
Armando Duka, predsednik albanske nogometne zveze

Se bo Milivoje Novaković nocoj v Tirani tuširal s hladno vodo? Odgovora na to verjetno ne bomo dobili, toda tudi to naj bi bil eden izmed mnogih problemov, ki pesti albanski reprezentančni stadion. Kljub temu je predsednik nogometne zveze Armando Duka nekaj ur pred sredino tekmo proti Sloveniji za Reuters predstavil načrte za nov stadion v albanskem glavnem mestu.

"Cilj albanske nogometne zveze je ... Dati ugleden stadion naši ekipi, naši instituciji, Albaniji in albanskim navijačem," je iz Drača sporočil Duka. Zdajšnji objekt izvira še iz leta 1938, njegovo gradnjo pa je takrat začela italijanska fašistična nadoblast. Poleg pomanjkanja tople vode pa na zdajšnjem stadionu Qemala Stafe velikokrat zmanjka tudi elektrike, kar se je lani zgodilo ob najbolj neugodnem trenutku – gostovanju Real Madrida.

Poglejte si GALERIJO in VIDEO bodočega objekta v Tirani.

"To bo eliten stadion," nadaljuje Duka. "Skladal se bo z vsemi zahtevami Uefe, primeren pa bo za mednarodne tekme na vseh nivojih," je še dodal. Cena izgradnje naj bi po prvih izračunih znašala okoli 60 milijonov evrov, financiran bo tako s strani Uefe kot tudi zveze in albanske vlade. Tiranske "Stožice" naj bi bile nared jeseni leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.