Šport > Nogomet
1445 ogledov

Olimpija v velikih težavah? To pravijo na NZS, odzval se je tudi klub

Olimpija NK Olimpija/Facebook
Olimpija in Nogometna zveza Slovenije sta reagirali na medijsko poročanje o predvidenih sankcijah zaradi domnevnega neizpolnjevanja finančnih obveznosti.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je odzvala na medijske zapise, da naj bi se ljubljanski Olimpiji obetala kazen zaradi neizpolnjevanja svojih finančnih obveznosti.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, Evropska nogometna zveza (Uefa) še pregleduje finančno poslovanje slovenskih klubov, ki so nastopili v evropskih pokalih.

Kot je danes prvi poročal športni časnik Ekipa SN, ljubljanskemu klubu zaradi kršitev finančnih pravil grozi celo odvzem točk v državnem prvenstvu.

Olimpija Brez milosti Šport Uefa udarila po Olimpiji, sledi odvzem točk, kazen je lahko še hujša

Na poročanje medijev o sankcijah zoper Olimpijo so se odzvali na NZS, kjer so v pisnem sporočilu za javnost potrdili, da so vsi štirje slovenski klubi, ki so v tej sezoni nastopali v evropskih pokalih, podvrženi finančnemu nadzoru Uefe. A so ob tem dodali, da zaključkov nadzora pri slovenskih klubov v tem trenutku še ni za pričakovati.

Kot so pojasnili na NZS, morajo klubi o poravnavanju obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb ter iz naslova prestopov igralcev Uefi prvič poročati po stanju na dan 30. 6., drugič pa po stanju na dan 30. 9., z rokom za oddajo drugega poročila do 18. oktober 2022. Šele po drugem poročilu sledi odločitev Uefinega odbora za finančni nadzor (CFCB), ki med drugim odloči tudi o morebitnem dodatnem poročanju po stanju na dan 31. 12. ter v okviru svojih pristojnosti tudi o morebitnih sankcijah.

Ekipa SN je danes v prispevku sicer zapisala, da Olimpija do skrajnih rokov ni poplačala vseh svojih dolgov. Tudi po informacijah portala Sportklub naj bi NZS že danes prejela natančne smernice o tem, kakšna kazen bi lahko Olimpijo doletela.

Olimpija kategorično zavrača očitke

Direktor Olimpije Ivan Barišić je v odzivu za Sportklub pojasnil, da Uefa in NZS Olimpiji nista poslala nobenega zahtevka o neplačanih dolgovih, ter dejal, da so računi plačani in urejeni. Glede neplačanih stvari, ki so ostale od prejšnjega vodstva kluba, pa v klubu čakajo odločitev sodišča, nakar bodo ravnali v skladu z njihovimi določili, piše Sportklub.

"Trudimo se po najboljših močeh, da NK Olimpija ostane na vrhu slovenskih lestvic, ter skupaj z zaposlenimi in navijači gradimo na statusu in ugledu kluba. Ker vse obtožbe proti klubu jemljemo resno, smo te informacije preverili tudi pri Nogometni zvezi Slovenije, ki očitke skladno z nami zavrača," je poudaril Barišić.

"Vsako nepotrebno šikaniranje, zbijanje morale in zlonamerno rušenje ugleda strogo obsojamo. V kolikor se bodo v medijih pojavljale nepreverjene in neresnične informacije, bo NK Olimpija predala zadevo pristojnim organom," je Sportklub še navedel ljubljanski klub.

Na tega se je glede teh navedb ter o poročanju Uefi v sklopu pregleda finančnega delovanja obrnila tudi STA, na odgovore pa še čaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice