Šport > Nogomet
135 ogledov

Ali se nam v finalu obeta večni derbi?

Pokal Slovenije Reševalni pas/Twitter
Znani polfinalni pari nogometnega pokala Slovenije.

Nogometna zveza Slovenije je v Ljubljani izžrebala polfinalne pare ženskega in moškega pokala. Pri moških sta polfinalna para Maribor - Mura in Aluminij - Olimpija. Moške polfinalne tekme bodo 3. in 24. aprila.

Kidričani in Ljubljančani so v prejšnji sezoni med seboj igrali v finalu pokala, takrat je Olimpija slavila s 6:1. Maribor je nazadnje pokal osvojil v sezoni 2015/16.

pokal Slovenije | Avtor: Anže Petkovšek Finalni dvoboj pokala Slovenije 2018 med NK Olimpija in NK Aluminij. Anže Petkovšek

V pokalnem tekmovanju je sicer daleč najbolj uspešno moštvo Maribora, ki je že devetkrat osvojilo naslov. S petimi sledi (nekdanja in zdajšnja) Olimpija, Gorica in Koper sta bila uspešna trikrat, z dvema pokalnima naslovoma se lahko pohvalita Interblock in Domžale, medtem ko so po enkrat slavili še nogometaši Mure, Rudarja in Celja.

Pri dekletih, ki bodo predvidoma polfinale igrale 17. aprila, se bodo merili Olimpija Ljubljana in Telemach GMT Beltinci ter Krim Rolljet in Moje-lece.si Radomlje.

Pri moških je v prejšnji sezoni v pokalu slavila Olimpija, pri dekletih pa Telemach GMT Beltinci.

Pokal Slovenije 2018 NK Olimpiji | Avtor: Anže Petkovšek Olimpija se je v Stožicah z Aluminijem pomerila za pokalno lovoriko in visoko zmagala. Anže Petkovšek

Finale obeh pokalnih tekmovanj bo 31. maja.

* Pari polfinala:
- moški:
Maribor - Mura
Aluminij - Olimpija

- ženske:
Olimpija Ljubljana - Telemach GMT Beltinci
Krim Rolljet - Moje-lece.si Radomlje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.