Šport > Nogomet
9 ogledov

Allegri po šokantnem porazu prosi za potrpežljivost z novinci

Allegri Milan Sampdoria EPA
Trener osvajalcev dvojne italijanske krone je dejal, da si Juventus ni zaslužil poraza, opozoril pa je, da poletne okrepitve potrebujejo čas za prilagoditev

Juventus je je na otvoritvi nove sezone Serie A presenetljivo izgubil proti Udineseju (0:1), trener Massimiliano Allegri pa je bil prepričan, da si njegovo moštvo poraza ni zaslužilo.

Kljub občutni prevetritvi ekipe, prišli so Mario MandžukićPaulo DybalaSami Khedira in drugi, so serijski državni prvaki morali pokazati, da odhodi izkušenih nosilcev Andree PirlaCarlosa Téveza in Artura Vidala nanje niso vplivali.

A proti Videmčanom jim to ni uspelo. Cyril Théréau je v 78. minuti zabil edini gol tekme, ki je v Torinu pripravil enega največih presenečenj zadnjih let že v prvem kolu.

"Sedemdeset minut smo delali tisto, kar smo morali, ni nam uspelo le zabiti gola," je bil nezadovoljen Allegri, ki je v izjemnem slogu v pretekli sezoni s "staro damo" igral tudi finale Lige prvakov. 

"Ni bilo enostavno igrati proti Udineseju. Imeli smo priložnosti v prvem in drugem polčasu, toda morali bi se bolje braniti, ko smo prejeli gol," je nadaljeval Allegri.

"Nismo si zaslužili poraza, toda nogomet je takšen. Imeli smo veliko priložnosti, na koncu pa smo izgubili. Še vedno smo na začetku sezone in veliko je novih igralcev, ki so šele prišli v ekipo."

Allegri je dodal, da cilj belo-črnih ostaja boj na vseh frontah, toda opozoril, da gradnja novega moštva potrebuje nekaj časa. 

"Ekipa se je trudila in si pripravljala priložnosti. Udinese je zabil iz svojega prvega udarca v okvir gola," je še povedal nekdanji trener Cagliarija in Milana. "Moramo verjeti, da lahko v vsakem trenutku dosežemo gol. 

"Ne smemo izgubiti potrpljenja. Naš cilj je borba na vseh treh frontah. Jasno je, da je potrebno imeti s toliko novih igralcev kar nekaj potrpljenja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.