Šport > Nogomet
288 ogledov

Aluminij potonil v odrešeni Muri

Mura Aluminij PLT Jure Banfi/sobotainfo.com Prizor s tekme med Muro in Aluminijem.
S tekmo v Murski Soboti se je končalo 33. kolo elitne slovenske nogometne lige.

Mura je v domači Fazaneriji prišla do zmage proti Aluminiju, s katero si je tudi matematično zagotovila obstanek v ligi, hkrati pa napredovala na šesto mesto lestvice.

Na drugi strani je Aluminij potreboval točke v boju za obstanek, a je ob dokaj anemični igri predvsem v prvem polčasu ostal praznih rok. S 27 točkami (28 jih imajo predzadnje Radomlje) ostaja na zadnjem mestu na lestvici, ki neposredno vodi v drugo ligo. Do konca sezone ga čakajo še domač obračun z Bravom, gostovanje pri Rogaški in domača tekma z Domžalami.

Po previdnih prvih 15 minutah so Sobočani povedli v 17. minuti, ko je Almin Kurtović zadel iz bližine. Mura je bila tudi sicer nekoliko konkretnejša, medtem ko Kidričani niso ogrozili Klemna Mihelaka. V 31. minuti je Robert Čakš stekel proti gostujočim vratom, pred golovo črto pa je posredoval Luka Koblar, napadalec Mure pa je novo priložnost zapravil ob koncu prvega polčasa, ko je s 14 metrov žogo poslal čez gol.

V drugem delu so spet bili prvi nevarni črno-beli, Luka Turudija je z 20 metrov žogo poslal čez gol. Aluminij pa še naprej ni bil nevaren, nakar je Robert Pevnik opravil tri menjave. V 68. minuti so vendarle tudi gosti sprožili strel v okvir vrat, vendar je bil na mestu Mihelak, tako kot tudi po strelu Tina Matića malce zatem.

Kidričani so bili v teh trenutkih aktivnejši, iskali izenačenje in ga dobili v 77. minuti, ko je po podaji Bambe Sussa z desne strani zadel Tin Martić. Toda Mura je hitro odgovorila, v 84. minuti je do žoge v kazenskem prostoru prišel Amadej Maroša in jo s slabih desetih metrov poslal pod prečko za 2:1.

Ob koncu tekme je najprej Martić dobil rdeči karton, številčno prednost pa je v 93. minuti izkoristil Niko Kasalo, ko je z roba kazenskega prostora poskrbel za končnih 3:1. Zatem je pri gostih rdeči karton dobil še Sandro Jovanović, kar pa ni več vplivalo na razplet tekme.

Prva liga Telemach, 33. kolo:

Mura - Aluminij 3:1 (1:0)
Bravo - Radomlje 1:1 (1:1)
Domžale - Maribor 1:1 (0:1)
Celje - Olimpija 1:0 (0:0)
Rogaška - Koper 2:2 (1:1)

LESTVICA:
1. Celje 75
2. Olimpija Ljubljana 63
3. Maribor 60
4. Bravo Ljubljana 45
5. Koper 44
6. Mura 41
7. Domžale 39
8. Rogaška 33
9. Kalcer Radomlje 28
10. Aluminij Kidričevo 27 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice