Šport > Nogomet
50 ogledov

Amir Karić v osebni stečaj

Amir Karič in direktor Olimpije Aleš Remih sta takole kar na torkovem treningu p Žurnal24 main
Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Amir Karić je razglasil osebni stečaj. Na naroku je dolžnik podal tudi predlog za odpust obveznosti in sodišče je izdalo sklep o odpustu obveznosti ter določilo preizkusno obdobje štirih let; zadnji dan je 6. september 2016.

Stečajna upraviteljica Melita Butara je v rednem poročilu še zapisala, da je imela z dolžnikom Amirjem Karićem nekaj telefonskih razgovorov, vendar se zaradi njegove službene zasedenosti še nista srečala. Karićeve obveznosti izhajajo predvsem iz obdobja podjetništva, vloženih izvršb in davčnih odločb.

Karić je kot trener zaposlen pri delodajalcu NK Maribor za določen čas do 15. februarja 2014 in prejema mesečno plačo v višini 763 evrov bruto. Ob tem prejema tudi mesečno rento v višini 360 evrov z naslova profesionalnega igranja nogometa. Ob tem mora Karić plačevati preživnino za dva mladoletna otroka.

Butara je preverjala Karićevo premoženjsko stanje, a do izdelave poročila še ni prejela vseh odgovorov. Iz dosedanjih odgovorov pa je razvidno, da ima nekdanji reprezentant v lasti nepremičnino – garažo. Glede na to, da se je stečajni postopek začel avgusta ter da še ni potekel rok za prijavo terjatev, poleg tega tudi še ni znano celotno premoženjsko stanje stečajnega dolžnika, je preuranjeno napovedovati višino stečajne mase, je v svojem poročilu še zapisala Butara.

Komentarjev 2
  • Ferluci 13:17 01.oktober 2012.

    Jugo posla..

  • Nogo Bozo 12:57 01.oktober 2012.

    Ha-ha...Inteligenac od futbal:)Celo življenje je brcal en konc napihnjega usnja, ker drugega ne zna in pridelal eno garažo ?!Spet en legaliziran nateg upnikov??