Šport > Nogomet
15 ogledov

Ancelotti prevzel krivdo za poraz

Cesc Fabregas
1/18
Žurnal24 main
Na zadnji tekmi 19. kola Premier League je Arsenal na londonskem obračunu premagal Chelsea s 3:1 (1:0). Ne spreglejte priložene galerije. Po tekmi je krivdo nase prevzel trener modrih Carlo Ancelotti.

Londonski derbi je pripadel domačemu Arsenalu, ki je slavil s 3:1. Zadetke so prispevali Alex Song, Cesc Fabregas – dvakrat je tudi podal – in Theo Walcott. Slednja po velikih napakah Chelseajeve obrambe v razmiku le dveh minut. Nekaj upanja za modre je vlil zadetek z glavo Branislava Ivanovića, ki mu je dobro podal Didier Drogba. Topničarji so nato uspešno zadrževali žogo in naposled prekinili niz petih zaporednih porazov proti Chelseaju.

Z novimi tremi točkami se je moštvo Arsena Wengerja zavihtelo na drugo mesto na lestvici, zaradi boljše gol razlike je pred Manchester Cityjem.  Arsenal ima po 18 odigranih tekmah 35 točk. Chelsea pa je na četrtem mestu z 31 točkami. Modri so na zadnjih osmih tekmah osvojili le šest točk. Popolno lestvico in pregled ostalih tekem najdete na tej povezavi.

Ne bojim se za svojo službo. Vsi so rekli, da sem lani opravil odličen posel. Zdaj me ljudje sprašujejo o moji službi.
Carlo Ancelotti

Čas za trenerja modrih Carla Ancelottija se tako še enkrat hitreje izteka, po tekmi pa je Italijan prevzel krivdo za nov poraz: "Ne vem," je odgovoril na vprašanje, koliko potrpljenja še ima klubski lastnik Roman Abramovič. "Seveda v tem trenutku ne more biti zadovoljen. Prevzel bom svoj del odgovornosti, toda to vprašanje morate postaviti njemu, ne meni. Ne bojim se za svojo službo. Vsi so rekli, da sem lani opravil odličen posel. Zdaj me ljudje sprašujejo o moji službi. Res je – moramo biti boljši. Za Chelsea ni značilno, da ne more zmagati na šestih tekmah." Skrb je izrazil tudi Branislav Ivanović, edini Chelseajev strelec na ponedeljkovi tekmi: "Skrbi me, seveda, saj nismo zmagali na šestih tekmah. Presenečen sem nad to predstavo, saj smo dobro trenirali."

Z goli Songa, Fábregasa in Walcotta pa je Arsenal splezal na drugo mesto prvenstvene lestvice in po petih zaporednih porazih proti mestnim sosedom končno končal črni niz. Arsene Wenger je po tekmi žarel, saj so njegovi mladi topničarji končno dosegli težko pričakovano zmago nad ekipo iz "velike četverice".

"Ta zmaga ima dvojni učinek. Matematično nas ohranja v stiku z vodilnimi, pomembno pa je bila tudi psihološko," je dejal Wenger. "Dvomili so v našo zmožnost zmagati na velikih tekmah. Pred dvema letoma z istimi igralci nas je Chelsea verjetno potolkel. Lani smo že imeli občutek, da smo bližje, letos pa proti Unitedu in Chelseaju ni bilo večje razlike. Cesc Fabregas je rekel, da nas je mogoče strah zmage. To je bila močna beseda, toda verjetno je bilo nekaj na tem. Tega nocoj nisem videl," je še dodal Francoz. Po dolgem času bo po veliki tekmi lažje spal.

Angleška liga, 19. kolo:

Arsenal : Chelsea 3:1 (1:0)
Song (44), Fabregas (51), Walcott (53); Ivanović (57)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.