Šport > Nogomet
16 ogledov

Andrea Pirlo + prosti strel = evrogol

Pirlo Italija San Marino prijateljska tekma Bologna prosti strel gol zadetek Youtube
Poleg prijateljske tekme v Bielefeldu, kjer je Slovenija proti Turčiji zmagala prvič po povratku Srečka Katanca, so se reprezentanti Italije pred kvalifikacijsko tekmo s Češko in odhodom na pokal konfederacij v Brazilijo pomerili s San Marinom (4:0). V Bologni je z izjemnim prostim strelom zablestel stari mojster Andrea Pirlo.

Za Italijo so zaigrali številni rezervisti, ki so skušali proti San Marinu prepričati selektorja Cesareja Prandellija, da si zaslužijo odhod na pokal konfederacij, pred katerim Azzurre čaka še kvalifikacijska tekma za nastop na SP 2014 proti Češki.

Pred evrogolom Andree Pirla, ki je po 50 minutah igre zadel za 3:0, je svoj prvenec v državnem dresu zabil njegov soimenjak Andrea Poli, domači junak Alberto Gilardino pa je v 34. minuti z neposredne bližine povišal na 2:0. Še en povratnik v reprezentanco, Alberto Aquilani, je golijado zaključil enajst minut pred koncem rednega dela.

To je bila prva zmaga Italije na prijateljskih tekmah po več kot 18 mesecih, v katerih so na "neuradnih" tekham izgubili kar sedemkrat zapored. Rezervistu Mariu Balotelliju so gledalci v Bologni namenili ovacije, a je napadalec AC Milana uspel stresti zgolj prečko.

Komentarjev 1