Šport > Košarka
51 ogledov

Anelka Parkerja spravil v težave

tony parker twitter antisemitizem Reševalni pas/Twitter
Po incidentu na tekmi Premier League, kjer je Nicolas Anelka zadetek proslavil s protisemitsko gesto ''quanelle'', je na dan prišla fotografija Tonyja Parkerja, na kateri francoski košarkar posnema pronacistično gesto, ki jo je populariziral komik Dieudonné M’bala M’bala.

Košarkar San Antonio Spurs se je po neumnosti, ki si jo je na tekmi proti West Ham Unitedu privoščil Nicolas Anelka, znašel v središču pozornosti zaradi fotografije, ki je nastala pred tremi leti.

Francoski reprezentant na njej namreč pozira ob komiku Dieudonnéju M'bali M'bali, ki je znan po svojih protisemitskih prepričanjih. Parker se je za svoje dejanje že opravičil.

''Čeprav je gesta že vrsto let del francoske kulture, sem šele nedavno izvedel, da ima izredno negativen pomen. Ko so me pred tremi leti fotografirali pri tem, sem mislil, da gre za komedijo in nisem vedel, da lahko s tem koga užalim. Zagotovo te geste ne bom nikoli več ponovil in iskreno se opravičujem vsem, ki so jih moja dejanja prizadela. Upam, da bo incident ozavestil preostale, da imajo lahko dejanja, ki so videti neškodljiva, zgodovino sovraštva in bolečine,'' je zapisal Parker.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.