Šport > Nogomet
580 ogledov

Angleški profesionalni nogometaš priznal, da je gej: "Želim biti svoboden!"

Jake Daniels Profimedia
Mladi Anglež je postal edini aktualni nogometaš iz Velike Britanije, ki se je javno opredelil za homoseksualca.

Angleški nogometaš Jake Daniels, ki brani barve drugoligaša Blackpoola, je v intervjuju za Sky News priznal, da je gej, ter tako postal šele drugi Britanec v zgodovini, ki je to javno priznal. Pred njim se je za to odločil leta 1990 Justin Fashanu, ki si je osem let kasneje vzel življenje.

17-letni nogometaš je pojasnil, da je moral z novico najprej seznaniti člane družine, zdaj pa se je odločil, da novico deli z javnostjo, saj se ne želi več predstavljati za nekaj, kar ni.

"Ne morem se točno spomniti kdaj je to bilo, toda mislim, da sem se že pri petih, šestih letih zavedal, da sem gej. Zato že zelo dolgo živim z lažmi. Mislil sem, da se bom nekega dne, ko bom starejši, spremenil in si našel dekle. Ampak z leti sem ugotovil, da se to ne da spremeniti. Ne gre to kar tako," je pojasnil nogometaš, ki je v življenju imel že kar nekaj partneric, toda vse z namenom, da ne bi soigralci in prijatelji pomislili, da je homoseksualec.

"V šoli so me celo spraševali, če sem prepričan, da nisem gej. Toda jaz sem jim odgovarjal, da nisem. Takrat še nisem bil pripravljen in bila je to huda bitka, zdaj pa preprosto ne želim več lagati," je pojasnil Daniels, katerega so že podprli soigralci in vodstvo kluba.

"Dolgo sem verjel, da moram skrivati resnico, če si želim postati to, kar mi je na koncu tudi uspelo, profesionalni nogometaš. Razmišljal sem, da bom moral čakati na pokoj, da se razkrijem, saj tega tu ni napravil še nobeden izmed profesionalcev. Zdaj pa sem prepričan in tudi vesel, da sem prav jaz tisti,"  je zaključil mladi talentirani nogometaš.

Daniels je sicer kot enega izmed razlogov za svojo izpoved navedel tudi dejstvo, da si želi pomagati ostalim nogometašem, še posebej tistim mlajšim, da gredo po njegovih stopinjah in si olajšajo dušo. Razkril je še, da mu je bilo po dnevu, ko je vse razkril materi in sestri, toliko lažje, da je na tekmi proti Accrington Stanleyu dosegel kar štiri zadetke.

Jake Daniels | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladi nogometaš, ki igra na poziciji napadalca, je sicer proizvod Blackpoolove nogometne šole, za angleškega drugoligaša pa je kljub komaj 17 letom vpisal že tudi nastop za člansko ekipo. Leta 2021 je bil izbran za najboljšega mladega nogometaša Blackpoola, potem ko je v eni sezoni za U18 ekipo dosegel kar 30 zadetkov.

Danielsovo odločitev, da prizna svojo spolno usmerjenost, sta sicer že podprla tudi angleški predsednik vlade Boris Johnson ter nogometni zvezdnik Harry Kane.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.