Šport > Nogomet
3563 ogledov

Tragedija! Preminil nogometaš, ki je bil kar šest let član Barcelone

Maxi Rolon Reševalni pas/Twitter
Za Argentinca je bila usodna prometna nesreča.

Iz Argentine prihaja tragična novica, da je pri 27 letih v prometni nesreči preminil produkt slovite nogometne akademije "La Masie", ki je kar šest let preživel pri Barceloni, kjer je branil barve tamkajšnje B ekipe, Maxi Rolon.

Do tragedije naj bi po pisanju tamkajšnjih medijev prišlo na avtocesti v bližini Rosaria, potem ko je njegovo vozilo zletelo preko nasprotnega pasu s ceste ter priletelo v drevo. V nesreči je tragično preminil tudi njegov brat Ariel Hernan.

Argentinec, ki je igral na poziciji levega krila, se je preselil v slovito akademijo La Masio leta 2010 in je bil član talentirane generacije, ki je leta 2014 osvojila Uefino mladinsko ligo, medtem ko je z mlado argentinsko reprezentanco zmagal na mladinskem prvenstvu Južne Amerike.

Nikoli ni uspel vpisati nastopa za člansko ekipo Barcelone, je pa zato nastopal dve sezoni za Barcelono B, preden se je preselil k slovitemu brazilskemu Santosu. Kasneje je igral še za nekatere manj znane argentinske, španske, čilske, ekvadorske in iraške ekipe.

"Zgroženi smo ob smrti Maxija Rolona, mladega nogometaša Barcelone med leti 2010 in 2016. Izražamo najgloblje sožalje in nudimo popolno podporo njegovi družini. Počivaj v miru," se je od svojega nekdanjega nogometaša poslovila Barcelona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice