Šport > Nogomet
12594 ogledov

Tragedija trese Nizozemsko: pri komaj 29 letih preminil nekdanji nogometaš Ajaxa

Jody Lukoki Profimedia
V 30. letu starosti je preminil nekdanji nogometaš ter član zlate generacije Ludogoreca, Jody Lukoki.

Nizozemsko-kongovski nogometaš Jody Lukoki, ki se ga ljubitelji nogometa najbolje spominjamo iz let, ki jih je preživel pri Ajaxu, Ludogorecu in Zwolleju, je preminil pri komaj 29 letih.

Po poročanju nizozemskih medijev je prvi novico o smrti sporočil vir blizu samega nogometaša, kasneje pa je novico potrdil ter izrekel sožalje nogometaševi družini tudi tehnični direktor Lukokijeve zadnje ekipe, nizozemskega Twenteja, Jan Streuer.

"To je nemogoče. Pri teh letih... To je tako žalostno, to je resnično grozno. Sočustvujemo z njegovo družino in prijatelji," je izjavil tehnični direktor nizozemskega prvaka iz leta 2010.

Jody Lukoki | Avtor: Profimedia Profimedia

Lukoki se je pred začetkom letošnje sezone iz Turčije vrnil na domačo Nizozemsko (rojen je bil sicer v Kongu, a je že v zgodnji mladosti zaradi vojne v Kongu prebegnil na Nizozemsko), kjer je okrepil Twente, za katerega pa zaradi poškodbe kolena ni nikoli nastopil.

Tekom okrevanja je namreč februarja klub z njim prekinil pogodbo, potem ko je bil Lukoki obtožen nasilja nad dekletom. Razlog smrti 29-letnega nogometaša zaenkrat še ni znan, po nekaterih nizozemskih medijih pa se že piše, da naj bi bil zaboden do smrti.

Lukoki, ki je igral na poziciji krilnega napadalca, je zaradi svoje hitrosti nosil vzdevek "Otrok vetra", bil pa je produkt slovite Ajaxove nogometne šole. Dres članskega moštva je nosil tri sezone, tekom katerih je vsakič postal nizozemski prvak.

Jody Lukoki | Avtor: Profimedia Profimedia

Eno leto je bil posojen Cambuuru, nato je eno leto nastopal za Zwolle, preden je svoja najuspešnejša leta doživel pri bolgarskem velikanu Ludogorecu, za katerega je nastopal štiri leta in pol ter vsakič osvojil bolgarsko prvenstvo, obenem pa je redno igral v Ligi prvakov in Evropski ligi.

Po slovesu od Bolgarije je lansko sezono zaključil pri turškem Malatyasporu, preden se je pred letošnjo vrnil domov in okrepil Twente. Bil je redni član nizozemskih mlajših selekcij, medtem ko se je na članskem nivoju odločil nastopati za Kongo.

 

Komentarjev 2
  • igor669 10:34 11.maj 2022.

    Obtožen nasilja nad dekletom in zaboden.. ga že pogrešamo, več takih rabimo na svetu?

  • radovednica 08:52 11.maj 2022.

    In kdo je spet tale mali "Kunta - kintek"? Kdo že slišal zanj?

Sorodne novice