Šport > Nogomet
6127 ogledov

Nogometaš, ki je dve leti igral pri nas, nezavesten obležal, takšno je stanje

Rifet Kapić Profimedia
Na derbiju najmočnejše bosanske lige smo bili priča pravi drami in zelo slabi reakciji zdravniške službe.

Grozljive scene so zaznamovale derbi 27. kola bosanske Premier lige med Sarajevom in Tuzla Cityjem, potem ko se je na začetku drugega polčasa na sredi igrišča zrušil nogometaš Sarajeva Rifet Kapić, nekdanji igralec naše Gorice.

Vse skupaj je izgledalo naravnost srhljivo, saj ni bilo nikogar v bližini, ko je oddal žogo proti soigralcu, nato pa panično pokazal proti rezervni klopi, da nekaj ni v redu, trenutek zatem pa se je že nezavesten zrušil po tleh.

Zadevo pa je še poslabšala slaba reakcija zdravniške službe, ki sprva sploh ni razumela, kaj se dogaja in da Kapić potrebuje pomoč, na terenu pa se je pojavila šele potem, ko se je preko zvočnikov oglasil uradni napovedovalec ter zaprosil za zdravniško intervencijo.

Na vso srečo pa je nogometaš Sarajeva že na igrišču prišel k sebi ter je bil popolnoma pri zavesti, ko je vstopil v rešilno vozilo, ki ga je odpeljalo v bolnišnico.

"Riki je že v redu. Prejel je infuzijo in njegovo stanje je stabilno. Upam, da se bo hitro vrnil v ekipo," je po tekmi veselo novico sporočil trener Sarajeva Aleksandar Vasovski.

Po prvih poročilih tamkajšnjih medijev naj bi bil najverjetnejši razlog za nogometaševo dramo Ramadan, saj naj bi bil zaradi posta dehidriran in izmučen.

Kapić je sicer dve leti nastopal tudi v najmočnejši slovenski nogometni ligi, potem ko se je februarja 2016 pridružil Gorici, za katero je v dveh letih zbral 73 nastopov in 18 zadetkov, preden je januarja 2018 prestopil k švicarskemu Grasshoppersu.

Rifet Kapić | Avtor: Profimedia Profimedia

Po avanturi v Švici je nastopal še za moldavski Šerif in nemški Paderborn, preden je pred začetkom letošnje sezone okrepil Sarajevo, za katerega je eno leto kot posojen nogometaš Grasshoppersa nastopal že v sezoni 2018/19.

V preteklosti se ga je tudi že celo povezovalo s slovensko reprezentanco, a je januarja 2018 zavrnil takšno možnost, potem ko je izjavil, da ga ne zanima nastopati za katero drugo reprezentanco, kot Bosansko.

Komentarjev 1
  • Avatar Wolf Wolfman
    wolf37 16:45 24.april 2022.

    Ne bi se smel cepit. Velik je podobnih primerov in še velik jih bo, predvsem s tragičnim koncem.

Sorodne novice