Šport > Nogomet
38 ogledov

Angleški selektor sredi velikega škandala

sam allardyce EPA Allardyce se kljub drugačnim napovedim vrača na klubsko sceno.
Vodstvo angleške nogometne reprezentance je pod drobnogled vzelo selektorja Sama Allardyca, saj naj bi ta svetoval pri prilagajanju pravil glede prestopov igralcev in za to prejel tudi honorar.

Časnik Telegraph ima posnetke, kjer se je Sam Allardyce sestal s predstavniki podjetja z Daljnega Vzhoda (v resnici je šlo za novinarje omenjenega medija) in jim svetoval o krojenju pravil ter zato prejel približno 400.000 funtov.

Allardyce je razkril, kako se da služiti na račun prestopov igralcev s tem, da se z agentom igralca dogovoriš, da ob selitvi dobiš del agentove provizije.

"Danes so pogodbe težke 30, 40 milijonov. Če se z agentom dogovoriš za pet odstotkov njegovih desetih odstotkov, je to veliko denarja za dve uri dela," je med drugim zatrdil Allardyce na spornem posnetku.

Enainšestdesetletni Allardayce se na obtožbe še ni odzval, medtem ko je vodstvo FA že podalo zahtevo vpogled v posnetke, ki jih ima časnik.

Označeno kot suženjstvo

Lastništvo s tretje strani, kjer si vlagatelji lastijo ekonomske pravice igralca, je nekdanji predsednik Uefe Michel Platini označil za suženjstvo, Uefi, ki je takšno ravnanje prepovedala leta 2008, pa je maja lani s prepovedjo te prakse sledila tudi Mednarodna nogometna zveza.

Allardayce naj bi po poročanju časnika razkril, da je bil Enner Valencia v lastništvu s tretje strani, ko je iz mehiškega kluba Pachuca leta 2014 prestopil v West Ham za 12 milijonov funtov.

Dan za varen avto

Komentarjev 1
  • izRODEk 12:12 27.september 2016.

    Se pravi je isti kot tisti SD-jevec pri nas, katerega so tudi dobili