Šport > Nogomet
248 ogledov

Anglež v zadnjem hipu spodnesel Messija

Harry Kane
Angleški napadalec se je zavihtel na prvo mesto med najboljšimi strelci v koledarskem letu 2017.

Dobesedno v zadnjem hipu se je angleški nogometni zvezdnik Harry Kane povzpel na prvo mesto strelcev v koledarskem letu 2017. Na zadnji letošnji tekmi Tottenhama je proti Southamptonu za zmago s 5:2 zadel trikrat in s skupno 56 zadetki prehitel Lionela Messija, ki je ostal pri 54.

Prestižno "dirko" za najboljšega strelca v koledarskem letu je Kane dobil s turbo pospeškom v zadnjem hipu oziroma z dvema "hat-trickoma" na zadnjih dveh tekmah. Še pred nekaj dnevi je bil v najboljšem položaju Messi - z golom na sobotnem clasicu se je ustavil pri 54. zadetku v 2017, njegovi najbližji zasledovalci Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo in Edinson Cavani, ki so dosegli 53 zadetkov, pa niso imeli več tekem. A napadalec Tottenhama je s tremi zadetki proti Burnleyju poskrbel, da je ta neuradna, a zalo privlačna tekma za kralja strelcev ostala zanimiva vse do konca.

Kane je danes dobil še eno priložnost, saj se je njegov klub v tekmi 20. kroga pomeril s Southamptonom. In Kane jo je dobro izkoristil, spet je dosegel tri gole (v 22., 39. in 67. minuti) ter tako letni izkupiček s 53 zadetkov dvignil na končnih 56.

Ob tem pa je postavil še nov rekord premier lige; že njegov prvi današnji zadetek je bil namreč 37. ligaški gol v enem letu, s katerim je pobegnil Alanu Shearerju in njegovim 36 zadetkom za Blackburn Rovers leta 1995, za dobro mero pa je nato dodal še dva ...

Na letnem seznamu je tako Kane zdaj dokončno prvi s 56 goli (49 za za Tottenham, 7 za Anglijo), za njim sta ostala Messi (54) in Cavani (53), ki sta največ zadetkov dosegla v klubskih dresih (po 50), po 53 jih imata tudi Lewandowski (44 za Bayern, 9 za Poljsko) in Ronaldo (42 za Real Madrid, 11 za Portugalsko).

Lestvica strelcev v 2017:
Harrry Kane, 56 zadetkov (49 za Tottenham, 7 za Anglijo)
Lionel Messi, 54 zadetkov (50 za Barcelono, 4 za Argentino)
Edinson Cavani, 53 zadetkov (50 za PSG, 3 za Urugvaj)
Robert Lewandowski, 53 zadetkov (44 za Bayern, 9 za Poljsko)
Cristiano Ronaldo, 53 zadetkov (42 za Real Madrid, 11 za Portugalsko)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.