Šport > Nogomet
818 ogledov

Nov rekord za Messija

Lionel Messi Epa
Izjemni argentinski zvezdnik je znova prestavljal meje.

Večna španska tekmeca, Real Madrid in Barcelona, sta se srečala ob nenavadni uri za evropski nogomet oziroma "el clasico", ob 13.00, a zato je šla televizijska slika v 182 držav po vsem svetu. Tekmo, ki so jo dobili Katalonci s 3:0, naj bi si po predvidevanjih španskih medijev ogledalo okoli 800 milijonov ljudi.

Ura začetka tekme je bila prilagojena azijskemu in ameriškemu občinstvu. Na Kitajskem je bil na sporedu ob osmih zvečer, gledalci v Amerikah pa so jo spremljali zjutraj. Na koncu so vsi videli tretjo zaporedno zmago Barcelone sredi Madrida; v drugem polčasu so zadeli Luis Suarez, Lionel Messi in Aleix Vidal.

Real Madrid Veliki derbi Šport Dva različna polčasa na El Clasicu

Z zadetkom iz enajstmetrovke v 64. minuti je Messi postavil nov mejnik. Dosegel je 526. zadetek za Barcelono, s čimer je po številu golov za isti klub prehitel Gerda Müllerja, ki je od 1964 do 1975 za Bayern München dosegel 525 golov. Argentinec jih v dresu Barcelone zabija od 2005. Hkrati je Messi izboljšal svoje dosežke v "el clasicih"; je absolutni rekorder s 25 goli (sledi mu Alfredo Di Stefano z 18) in je najboljši tudi po številu podaj (13).

Messi je ob tem prehitel tudi Cristiana Ronalda po številu zadetkov v koledarskem letu v vseh tekmovanjih. Leto 2017 bo Messi končal pri številki 54, Ronaldo pa pri 53.

Barcelona, ki v španskem prvenstvu še ni izgubila, ima zdaj na vrhu razpredelnice devet točk prednosti pred Atletico Madridom ter enajst in štirinajst pred Valencio oziroma Real Madridom, ki imata tekmo manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice