Šport > Nogomet
197 ogledov

Prosti strel Ronalda za peto letošnjo lovoriko Reala

Real Madrid klubsko SP epa
Znan je svetovni klubski prvak za leto 2017.

Nogometaši madridskega Reala so v finalu klubskega svetovnega prvenstva v Abu Dabiju premagali brazilski Grêmio (1:0). Edini strelec na tekmi je bil Cristiano Ronaldo v 53. minuti, učinkovit je bil s prostega strela. 

Nogometaši madridskega Reala so v tekmi proti Grêmiu povsem zasluženo osvojili drugi zaporedni naslov klubskih svetovnih prvakov, potem ko so bili praktično celo tekmo boljši tekmec od prvaka Južne Amerike. Za Real je to že peti naslov v letu 2017, potem ko je osvojil Ligo prvakov, špansko prvenstvo, evropski superpokal in španski superpokal.

Tretje mesto je osvojila mehiška Pachuca, ki je premagala Al-Jaziro (4:1).

V prvem polčasu so bili Španci boljši, konkretnejši tekmec, a kljub devetim strelom niso resneje ogrozili vratarja Grêmia. Na drugi strani so Brazilci sprožili vsega en strel, ta je bil malce premalo natančen, tako da sta šli ekipi v drugi polčas z neodločenim izidom 0:0.

V 53. minuti pa so aktualni španski in evropski prvaki zasluženo povedli, ko je Cristiano Ronaldo s prostega strela s 25 metrov zadel za 1:0.

V 58. minuti so Španci še drugič zadeli, spet je bil uspešen Ronaldo, toda sodniki so gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja Karima Benzemaja.

V 66. minuti je nevarno streljal še Luka Modrić, a se je izkazal Marcelo Grohe, tako kot po poskusu Ronalda v 82. minuti. Nato je Modrić zadel še vratnico, kar je bil tudi zadnji nevarnejši poskus na tekmi.

Jan Oblak Atletico Madrid Velemojster Šport Slovenec je najboljši na svetu!

Klubsko svetovno prvenstvo, izida:

FINALE:
Real Madrid - Grêmio 1:0 (0:0)
C. Ronaldo 53.

ZA TRETJE MESTO:
Al-Jazira - Pachuca 1:4 (0:1)
Al Shamsi 57.; Urreta 37., Jara 60., De la Rosa 79., Sagal 84./11m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.