Šport > Nogomet
525 ogledov

Atlético vložil pritožbo zoper Barcelono

griezmann oblak
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je prejela prijavo madridskega kluba.

Španski nogometni prvoligaš Atletico Madrid je tekmeca iz španskega prvenstva Barcelono prijavil krovni nogometni zvezi Fifi, ker so Katalonci po mnenju madridskega kluba nepravilno skušali posegati v pogodbo z njihovim igralcem Antoinom Griezmannom oziroma vplivati nanj.

Atletico Madrid je pritožbo zoper Barco vložil zaradi "nelegalnega kontakta". V Španiji poročajo, da je vir iz Atleticovega tabora pojasnil, da so se za pritožbo odločili zaradi ponavljajočega iskanja stikov Barcelone z igralcem in njegovim agentom.

Barcelona Las Palmas El Clásico Šport Barçina poteza tarča hudih kritik

Griezmann je pogodbo z Atleticom junija podaljšal do leta 2022, zato v madridskem klubu menijo, da poteza Barcelone ne le krši pravila Fife glede prestopov, temveč bi lahko imela vpliv tudi na integriteto španskega prvoligaškega tekmovanja. Barcelona je v tej sezoni na vrhu prvenstvene lestvice, Atletico kot njen najbližji zasledovalec zaostaja šest točk.

Predstavnik Fife je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da so na krovni zvezi prejeli pritožbo Atletica. Barca je pred leti zaradi nepravilnosti pri podpisovanju pogodb z mladoletnimi igralci že dobila kazen v obliki prepovedi sklepanja pogodb z okrepitvami za določeno obdobje; če bo Fifa ugotovila, da so Atleticovi očitki upravičeni, se bo krovna zveza morda spet odločila za podobno kazen.

Po poročanju katalonskega časnika Mundo Deportivo se je predsednik Barce Josep Maria Bartomeu nedavno sestal z Griezmannovo družino, Barca pa naj bi bila po nekaterih informacijah pripravljena plačati odkupno klavzulo za Grizemanna v višini 100 milijonov evrov že po koncu te sezone.

Griezmann je za madridski klub dosegel 90 golov v 179 tekmah, odkar je v Atletico prišel iz Reala Sociedada leta 2014.

Antoine Griezmann | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice