Šport > Nogomet
944 ogledov

Oblak do nove nagrade v Španiji

Jan Oblak Atletico Madrid epa
Slovenski vratar Jan Oblak je dobil novo lovoriko.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je bil znova izbran za najboljšega vratarja v Španiji. Škofjeločan je tako znova osvojil nagrado zamora, za najuspešnejšega ga je športni portal Marca izbral tudi pred letom dni. Lovoriko prejme vratar, ki ima najboljše razmerje med prejetimi zadetki in tekmami, ki jih je odigral. Minimalno število tekem je 15.

jan oblak Mnenje Šport To zvezdnik pravi o Oblaku
Jan Oblak Atletico Madrid Velemojster Šport Slovenec je najboljši na svetu!

Čuvaj mreže madridskega Atletica je v sezoni 2015/16 na 38 tekmah španskega prvenstva 18-krat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, leto kasneje pa je na 29 tekmah prejel 21 zadetkov. Manjše število nastopov je v La Ligi zbral zaradi poškodbe.

Oblak je v Atletico prestopil leta 2014 iz lizbonske Benfice, klub iz Madrida je zanj odštel 16 milijonov evrov. Sprva je Slovenec obsedel na klopi, a nato izkoristil poškodbo soigralca Miguela Ángela Moye in se ustalil med vratnicami Atletica. Navijači colchonerosov so ga vzeli za svojega.

"Navijačem Atletica se lahko le zahvalim za vso ljubezen, ki so mi jo dali," se je pristašev svojega kluba spomnil oblak, o nagradi pa je skromno dejal: "To ni le moja nagrada. Pripada prav vsem. Je kolektivna nagrada za vse v klubu."

"Upam, da se bomo na koncu sezone borili za lovorike. Treba je iti od tekme do tekme, še pred mesecem smo bili v precej slabšem položaju," o nadaljevanju sezone sicer pravi slovenski vratar.

Jan Oblak Real Betis Atletico Madrid Prestopni rok Šport Velikan že v januarju po Oblaka

Tako si je Oblak prislužil nagrado zamora:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.