Šport > Nogomet
2889 ogledov

To zvezdnik pravi o Oblaku

Fernando Torres Athletic Bilbao Atletico Madrid EPA
O Janu Oblaku morajo govoriti tudi največji zvezdniki.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak sodi med najboljše čuvaje mreže na svetu, o njegovi kakovosti pa veliko pove tudi podatek, da si ga v svoje vrste želi zvabiti tudi PSG. Bogati lastniki slednjega so znova pripravljeni globoko poseči v svojo denarnico, a se pri madridskem Atleticu ne želijo zlahka odreči Slovencu. Ta ima v svoji pogodbi odkupno klavzulo, ki znaša kar 100 milijonov evrov. Če bodo Parižani pripravljeni plačati takšen znesek, bo postal Oblak najdražji nogometni vratar v zgodovini.

Jan Oblak Real Betis Atletico Madrid Prestopni rok Šport Velikan že v januarju po Oblaka

Da je Škofjeločan nekaj posebnega, pravi tudi nekdaj eden najboljših napadalcev na svetu Fernando Torres. "Še nikoli nisem videl takšnega vratarja kot je on. Je najboljši na svetu in to s precejšnjo razliko," je v daljšem intervjuju za športni časopis As izpostavil zvezdnik, ki po igranju za Liverpool, Chelsea in Milan, znova brani barve matičnega kluba. Na svoji športni poti je v Atleticu oboževani El Niño (otrok)pri 19 letih je že bil kapetan rdeče-belih, sicer sodeloval z izjemnimi vratarji.

Jan Oblak Joaquin Real Betis Atletico Madrid Video Šport Nora obramba Jana Oblaka

Oblak je v izboru za najboljšega nogometaša na svetu, zlato žogo je osvojil Cristiano Ronaldo, sicer osvojil 26. mesto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.