Šport > Nogomet
1748 ogledov

Stare pojasnil, zakaj je dal glas Ronaldu in ne Messiju

Cristiano Ronaldo Epa
Med novinarji, ki so odločali o dobitniku zlate žoge, je bil tudi slovenski televizijski komentator.

Portugalski nogometni velemojster Cristiano Ronaldo je sinoči v Parizu prejel peto zlato žogo v karieri. V glasovanje je bilo vključenih 173 novinarjev z vsega sveta, Slovenijo pa je zastopal televizijski komentator Andrej Stare, ki je na prvo mesto postavil prav Portugalca.

"Takšnih igralcev, kot je Ronaldo, je v bilo v zadnjih petnajstih letih zelo malo. Je popoln nogometaš, ne samo nogometno, tudi osebnostno. Je glavni motivator, je šef slačilnice, hkrati pa je ekstravaganten, lepotec, ima veliko otrok in lepe ženske okoli sebe. Nogometno gledano ima vse; levo in desno nogo, odličen je z glavo, vrača se v obrambo, skratka ima diapazon igre, ki si ga želi vsak igralec," je v pogovoru za STA povedal Stare.

Dvainšestdesetletni splošni zdravnik je že dolgo časa zaljubljen v šport, še posebej pri srcu pa mu je od nekdaj igra z usnjeno žogo. "Nogomet se je močno spremenil v zadnjih desetletjih. Nekoč je bil poudarek na tehniki, zdaj je na individualnih lastnostih oziroma fiziki igralcev. Užival sem v predstavah Peleja, Cruyffa, potem brazilskega Ronalda in Zidanea, zdaj pa rad gledam Ronalda in njegove vragolije. Težko je primerjati te igralce in čase; vsak je bil najboljši v svojem času," dodaja doktor.

cristiano ronaldo Šaljivec Šport Ronaldo z odgovorom šokiral svojo izbranko

Stare je na drugo pozicijo uvrstil poljskega reprezentanta Roberta Lewandowskega, na tretje Škofjeločana Jana Oblaka, na četrto Francoza N'Gola Kanteja, na peto pa Argentinca Edinsona Cavanija. Slovenski vratar je na koncu osvojil šele tretje mesto med vratarji; največ glasov med čuvaji mreže sta zbrala Gianluigi Buffon in Španec David de Gea.

"Težko je za Oblaka. Prihaja iz majhne Slovenije, brani pa za španski klub. Ostali imajo precej več možnosti, da se dokažejo. A jaz sem ga dal na tretje mesto, ker mislim, da sodi med tri najboljše vratarje na svetu," meni Stare.

Drugo mesto v izboru francoske revije France Football je osvojil Argentinec Lionel Messi, tretje Brazilec Neymar, četrto Italijan Buffon, peto Hrvat Luka Modrić in šesto Španec Sergio Ramos. Stare, ki za zlato žogo glasuje že od 1991 in je štirikrat pravilno napovedal zmagovalca, nikogar od omenjenih ni uvrstil v svoj izbor.

Cristiano Ronaldo Zlata žoga Šport Ronaldo ujel Messija, tudi Slovenec na lestvici

"Zame letos Messi ni pokazal nič posebnega. Mislim, da je celo nazadoval, saj so Barcelono zapustili igralci, ki so mu ščitili hrbet. Je brez dvoma odličen igralec, zelo nevaren za gol, spreten v kazenskem prostoru, vendar ni tako kompleten kot Ronaldo. Nima desne noge, nima igre z glavo, ne vrača se v obrambo in je bolj odvisen od ekipe kot Ronaldo," pravi Stare, ki je za konec še izpostavil svoje favorite na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji - Nemčija, Brazilija, Španija in Francija.

Komentarjev 6
  • matermila 21:26 08.december 2017.

    Lepotec?Kot Miša Molkova.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 21:16 08.december 2017.

    Ne morem verjet,da ta Stare ne vidi nikogar drugega kot tega sebičnega Ronalda!! Ne vem kako ne razume,da Ronaldo zato daje toliko golov,ker morajo ravno njemu podajat,ker lahko in mora samo on streljat!!

  • Avatar Leon
    Leon 20:23 08.december 2017.

    Slovenijo pa je zastopal televizijski komentator Andrej Stare.......................ne me hebat ! Pa to je tisti RUMENJAK s KAHLCO ,ki ne loči buče od žoge oziroma OKROGLEGA USNJA ! Seveda je bil izbran po partijski liniji ,saj nekdo ,ki ne obvlada ...prikaži veča svojega poklica potem dobi zaposlitev na TV . RTVS prispevek je namenjen za doniranje partijskih kolegov . Tako to jaz vidim .