Šport > Nogomet
87 ogledov

Argentina po 15 letih zmagala v Boliviji

argentina bolivija Epa
V 2. krogu južnoameriških kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo 2022 je Argentina v La Pazu premagala Bolivijo z 2:1 (:1) in dosegla prvo zmago na gostovanju v Boliviji po 15 letih. Posebnost prizorišča je nadmorska višina 3650 metrov, ki nevajenim gostujočim ekipam otežuje igro v Boliviji.

V boju za Katar 2022 so gostitelji povedli v 24. minuti z golom napadalca Cruzeira Marcela Martinsa, a je tik pred koncem prvega dela izenačil Lautaro Martinez, potem ko ga je domači branilec nesrečno zadel z žogo. V ekipi superzvezdnika Lionela Messija je za zmago v 79. minuti poskrbel nogometaš rimskega Lazia Joaquin Correa. Očitno se je obrestovala poteza selektorja Lionela Scalonija, ki se je odločil, da ekipo v Bolivijo zaradi adaptacije pripelje že tri dni pred tekmo.

Argentina je tako dosegla že drugo zmago v kvalifikacijah, potem ko je v uvodnem nastopu premagala Ekvador z 1:0. Bolivija je morala v prvem krogu priznati premoč Braziliji (0:5).

Ne gre spregledati, da je Južna Amerika trenutno eno od žarišč pandemije novega koronavirusa. Tekme zato potekajo v okviru posebej strogih ukrepov. Bolivijski nogomet pa po smrti predsednika zveze Cesarja Salinasa pretresajo tudi ostri notranji boji za njegovo nasledstvo. Številni klubi igralcev nočejo poslati na reprezentančne akcije, selektorju Cesarju Fariasu pa številni v državi odkrito očitajo korupcijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nad rojaka Šport Messi, kot ga ne poznamo: "Kaj je, pi*ka ti materna!?"

Drugo zmago je dosegla tudi Brazilija, ki je v gosteh s 4:2 (1:1) ugnala Peru, čeprav so gostitelji z goloma Andreja Carrilla dvakrat povedli. Junak tekme je bil Neymar, ki je dosegel tri gole, dva iz enajstmetrovke. Neymar se je s tem povzpel na drugo mesto večne lestvice strelcev za brazilsko reprezentanco. Skupaj je zdaj dosegel že 64 golov, dva več od Ronalda, še vedno pa mu manjka precej do rekorderja Peleja, ki je za Brazilijo dosegel kar 77 golov. Za selecao je zadel še Richarlison.

Na drugih tekmah sta se Čile in Kolumbija razšla 2:2 (2:1), Venezuela je doma izgubila s Paragvajem z 0:1 (0:0), Ekvador je v Quitu s 4:2 (2:0) premagal Urugvaj. Oba gola za Urugvaj je dosegel Luis Suarez, ki je dosegel že 61. in 62. reprezentančni gol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.