Šport > Nogomet
1050 ogledov

"Argentino je potrebno izločiti s SP!"

Argentina
Odločitev o odpovedi prijateljske tekme med Izraelom in Argentino je povzročila veliko nezadovoljstvo med domačini, ki argentinsko reprezentanco celo tožijo zaradi rasne diskriminacije.

V soboto bi se morala odigrati prijateljska tekma med domačim Izraelom in Argentino, ki pa jo je gostujoča reprezentanca odpovedala, kar je povzročilo bes med domačini, ki so pričeli z iniciativo, da se Argentino izloči s seznama udeležencev Svetovnega prvenstva.

Po mnenju Izraela naj bi bili za vse skupaj krivi Palestinci, ki so napovedali množične proteste ter zažiganje dresov nogometnega zvezdnika Lea Messija v primeru prijateljske tekme med Izraelom in Argentino, ki so jo obsodili kot politični instrument Izraelcev.

Ko so temu sledile še številne hujše grožnje, so se pri Argentinski nogometni zvezi odločili, da od generalke pred Svetovnim prvenstvom ne bo nič in so tekmo odpovedali.

lionel messi Strah Šport Messija in soigralcev ne bo v Jeruzalem

Odločitev pa je povzročila val ogorčenja in nezadovoljstva med Izraelci, še posebej njihove televizijske hiše, ki je drago plačala pravice za prenos tekme. S tem razlogom je tudi pričela z iniciativo izločitve Gaučev s Svetovnega prvenstva. FIFI so poslali tudi uradno tožbo zaradi verske diskriminacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.