Šport > Nogomet
103 ogledov

Messija in soigralcev ne bo v Jeruzalem

lionel messi Epa
Nogometaši Argentine v soboto v Jeruzalemu ne bodo igrali prijateljske nogometne tekme proti Izraelu, ki sodi v sklop priprav na bližnje SP v Rusiji. Za odpoved so se odločili po protestih Palestincev, ki so nasprotovali tekmi v Jeruzalemu.

"Izrael obžaluje odpoved," so sporočili iz izraelskega veleposlaništva v Buenos Airesu in dodal: "Grožnje, provokacije in strah so vsakdan civilnega prebivalstva v Izraelu in naši športniki so bili že večkrat tarča nasilja in napadov."

V Argentini so se za odpoved odločili tudi zaradi majskih hudih nemirov na meji med Izraelom in Gazo, ki so izbruhnili ob odprtju ameriškega veleposlaništva v Jeruzalemu. Takrat je bilo ubitih 60 Palestincev.

Tekma v Jeruzalemu pa je bila za Palestince tudi simbolično nesprejemljiva, saj naj bi Argentina gostovala na stadionu Teddy-Kollek v mestnem predelu Malha, kjer je bila nekoč palestinska vas.

"Zdravje in razum imata prednost."

"Zdravje in razum imata prednost," je odpoved za ESPN pokomentiral argentinski napadalec Gonzalo Higuain in poudaril, da je odločitev zveze o odpovedi tekme pravilna. Časnik La Nacion pa poroča, da Argentina zdaj išče nadomestnega partnerja za generalko pred SP, najresnejša kandidata pa sta San Marino in Malta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.