Šport > Nogomet
23 ogledov

Argentinski navijači so ga spravili v jok

lionel messi gonzalo higuain Reuters
Nobena skrivnost ni, da si želi Lionel Messi kar se da dolgo ostati v katalonski prestolnici, toda Argentinec v prihodnosti vseeno načrtuje vrnitev v domovino. Eden najboljših nogometašev vseh časov je priznal, da je preteklosti velikokrat jokal zaradi kritik na račun državne reprezentance.

Messi je Barcelona. To nikakor ne pomeni, da 25-letni nogometni velemojster ne potrebuje pomoči svojih soigralcev, saj je doprinos Xavija, Andrésa Inieste, Davida Ville in številnih drugih vse prej kot zanemarljiv. Argentinec je že ničkolikokrat zatrdil, da si želi v Barceloni ostati do konca kariere, a vseeno razmišlja tem, da bi športno pot sklenil v svoji domovini.

Messi je Argentino zapustil pri trinajstih letih, ko se je pridružil mladinskemu programu Barcelone. Nizkorasli nogometaš, ki je na Camp Nouu našel svoj dom, se želi v prihodnosti vrniti v Južno Ameriko. ''Rad bi se vrnil v Rosario. Ne vem, kaj se bo zgodilo. Moj sin bo tam hodil v šolo, potem pa ne vem, kako bo. Všeč mi je tam. V Barceloni sem že dolgo časa in tu je moj dom, toda vedno razmišljam o vrnitvi v domovino,'' je povedal Messi.

''Jokal sem več kot enkrat''

Argentinec se je v preteklosti pogosto znašel na udaru navijačev, ki niso bili zadovoljni s predstavami državne reprezentance, medtem ko so Messija obtoževali, da se na mednarodnem prizorišču ne znajde tako dobro kot v španski ligi. ''Kar so govorili, se mi je zdelo neumno. Toliko slabih, grdih stvari se je zgodilo reprezentanci, tako da sem slišal že vse, kar je moč slišati. Tudi od tistih, ki danes govorijo lepe reči. Vem, da nisem igral dobro, ampak nisem bil edini. Ekipa ni igrala dobro in ljudje so želeli, da sam zmagujem tekme. Govorile so se stvari, ki sploh nimajo povezave z dobro ali slabo igro. Jokal sem več kot enkrat, leta 2006 in 2010, ko nismo dosegli zastavljenih ciljev,'' je povedal nogometaš Barcelone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.