Šport > Nogomet
17 ogledov

Aršavin pri Arsenalu na robu depresije

V ponedeljek dopoldne je kazalo, da se Aršavin vrača v Rusijo. Očitno si je prem Žurnal24 main
Andrej Aršavin je po vrnitvi v Zenit Saint Petersburg priznal, da je imelo sedenje na klopi Arsenala nanj negativne psihološke posledice.

Ruski napadalec Andrej Aršavin se je po neuspešnem mandatu v dresu angleškega Arsenala vrnil v ruski Zenit Saint Petersburg. Nekdanji kapetan ruske izbrane vrste je razkril, da je bil pred odhodom iz Londona na robu depresije.

Sedenje na klopi je kot kazen

Londončani so leta 2009 za Aršavina odšteli 17,5 milijona evrov, v zadnji sezoni na stadionu Emirates pa je Rus odigral le 80 minut v angleški Premier ligi. Pomanjkanje minutaže je imelo negativen vpliv na duševno stanje 32-letnega nogometaša. ''Dejstvo je, da sem že januarja vedel, da nočem ostati v Angliji. Ničesar ne obžalujem, vendar sem moral oditi. Sedenje na klopi je bilo kot kazen. Iz psihološkega vidika je zelo težko trenirati, če veš, da ne boš igral. Skoraj sem padel v depresijo, vendar nisem, ker sem mentalno močan. Monotonija me je ubijala,'' je povedal Aršavin.

Zaskrbljen tudi Wenger

Skrb zaradi psihološkega stanja ruskega napadalca je leta 2009 izrazil tudi Arsene Wenger. ''Želim, da so igralci 100 odstotno osredotočeni in igrajo, kot da gre za življenje in smrt,'' je takrat povedal Wenger, ki je Aršavina pustil na klopi za tekmo proti Sunderlandu.

Aršavin je z Zenitom podpisal dveletno pogodbo, Rus pa se nadeja tudi vrnitve v reprezentanco. ''Seveda se želim vrniti v državno reprezentanvo. Ne vem, če mi bo selitev k Zenitu pomagala pri tem. Želim si le igrati nogomet v svojem domačem mestu,'' je zaključil 32-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.