Šport > Nogomet
15 ogledov

''Wengerju ne zaupajte denarja''

wenger west bromwich albion arsenal EPA
Londonski Arsenal namerava v poletnem prestopnem roku na široko odpreti svojo denarnico, saj se topničarji zanimajo za Wayna Rooneyja in Marouneja Fellainija. Stewart Robson, nekdanji vezist Arsenala, je prepričan, da od odmevnega prestopa ne bo nič.

Robson, ki je v svoji karieri igral tudi za West Ham United in Conventry City, nima težav z morebitnimi okrepitvami, ki bi Arsenalu pomagale čim hitreje pozabiti klavrno sezono, ampak ga moti francoski strateg Arsene Wenger.

Nekdanji angleški nogometaš je prepričan, da Wengerju ne gre zaupati takšne vsote denarja. ''Ne pričakujem, da bo Arsenal podpisal z zvenečim imenom. Veliko se govori o tem, toda ne vem, če bi Wengerju zaupal toliko denarja,'' je povedal 48-letni Robson in nadaljeval: ''V zadnjih nekaj letih je številne igralce označil za vrhunske, potem pa tega niso pokazali. Kot na primer Philippe Senderos, Denilson, Marouane Chamakh, Armand Traore, Sebastien Squillaci, Nicklas Bendtner, Carlos Vela, Lukasz Fabianski, Gervinho in Andre Santos. V zadnjih dveh sezonah so zapravljali za Olivierja Girouda, Lukasa Podolskega, Mikela Arteto, Nacha Monreala, Pera Mertesackerja in Andreja Santonsa. In nihče od njih ni bil vrhunski nogometaš.''

Robson je prepričan, da Wenger ne želi kupovati resnično kvalitetnih igralcev in raje zavaja svoje delodajalce. ''Izgleda, da Wenger ne želi kupovati vrhunskih igralcev. Raje si reče: 'lahko kupim cenejše igralce, ki bodo v prihodnosti vrhunski', vendar se to v zadnjih letih ni dogajajo. Nekateri so pod njegovim vodstvom celo nazodovali, kot na primer Andrej Aršavin in Thomas Vermaelen,'' je zaključil jezni Robson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.