Šport > Nogomet
20 ogledov

Arsenalova poletna ofenziva: Rooney in Fellaini

Everton - Manchester United EPA
Ivan Gazidis, ki je najvišje v Arsenalovi vodstveni strukturi, je prilil olja na ogenj z izjavo, da si Topničarji sedaj lahko privoščijo Wayna Rooneya. V poznih četrtkovih urah je moštvo iz severnega Londona poslalo tudi bogato ponudbo za Marouaneja Fellainija.

Trener Arsenala, Francoz Arsène Wenger, je že pred dnevi dejal, da bi bilo težko ne zanimati se za igralca kova Wayne Rooney, mnoga poročila pa namigujejo na to, da je angleški reprezentant zainteresiran za prestop.

Za selitev na stadiona Emirates naj bi bilo več razlogov. Rooney bi spet postal prva violina neke ekipe, potem ko ga je pri Manchester Unitedu v zadnji sezoni zasenčil Robin van Persie. Ob tem naj bi ga privlačilo igranje z bodočim (ali že sedanjim) okostjem angleške reprezentance, ki ga sestavljajo Jack Wilshere, Alex Oxlade-Chamberlain in Theo Walcott. V najboljših odnosih ni niti z novim strategom Rdečih vragov Davidom Moyesom, ki je bil sicer njegov prvi profesionalni trener, a sta se pred leti tudi "preganjala" po sodiščih.

"Čas je za uspehe na igrišču"

Ko so Ivana Gazidisa vprašali, ali si Arsenal lahko privošči prestop, ki bi bil vreden krepko prek 20 milijonov funtov in s tem igralca, ki bi ga morali plačati z več kot 200.000 funti na teden, je bil Arsenalov operativni šef jasen. 

"Seveda bi si lahko to privoščili. Storili bi lahko tudi več kot to. Imamo še rezerve. Imamo tudi nove prihodke (sponzorski pogodbi s Pumo in Fly Emirates, op. a.). Lahko bi storili nekaj stvari, ki bi vas res presenetile. Če Wenger misli, da moramo podpisati velika imena, bomo to storili. Že nekaj časa smo načrtovali okrepitev naše finančne moči. V zadnjih desetih letih smo prišli na nivo največjih klubov, sedaj je čas, da vse skupaj izrazimo tudi z uspehi na igrišču," je bil jasen Gazidis.

Za Fellainija bi plačali odkupno klavzulo

Poleg tega je jasno, da se želi Arsenal za naslednjo sezono še bolj izdatno okrepiti. V poznih četrtkovih urah je zaokrožila novica, da je Arsenal poslal ponudbo, ki bi aktivirala odkupno klavzulo Marouaneja Fellainija pri Evertonu, ki znaša 26 milijonov evrov. 

Tudi za njegovo plačo bi bilo treba seči globoko v žep. Pri Topničarjih je trenutno najbolje plačan nogometaš Walcott, ki zasluži 105.000 funtov na teden. V preteklosti sta bila bolje plačana Thierry Henry (230.000 funtov) in Cesc Fàbregas (130.000 funtov). A Fellaini naj bi bil zelo zainteresiran za prestop. Spet bi namreč lahko igral na položaju, ki mu je najbolj pri srcu, na mestu defenzivnega vezista.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.