Šport > Nogomet
22 ogledov

Arsenal zaslužil z Barçino lovoriko

arsene wenger EPA
Angleški prvoligaš Arsenal bo zaradi Barcelonine zmage v španskem nogometnem prvenstvu prejel 3.5 milijona evrov. Omenjeni znesek je del dogovora, ki so ga sprejeli ob prestopu Cesca Fábregasa in Alexa Songa.

Arsenal je zadnjo lovoriko osvojil že daljnega leta 2005, ko je v finalu pokala FA po streljanju enajstmetrovk premagal Manchester United. Topničarji so do danes zbrali 13 premierligaških titul, zadnjo v sezoni 2003/2004.

fabregas alex song | Avtor: EPA EPA
Čeprav še vedno ostajajo v igri za uvrstitev v kvalifikacije za Ligo prvakov, pa je za varovanci Arsena Wengerja relativno slaba sezona. Londončani bodo nekaj utehe našli v tujih lovorikah, natančneje v Španiji, kjer se je zmage veselila Barcelona.

V katalonsko prestolnico sta v zadnjih dveh letih iz Arsenala prestopila Španec Cesc Fábregas in Kamerunec Alex Song, njun prestop pa bi v primeru zmage v španski ligi Londončanom zagotovil dodatnih 3.5 milijona evrov. Barça si je naslov v La Ligi že zagotovila, zato bo morala izplačati omenjeni bonus. Fábregas se je na Camp Nouu preselil leta 2011, Song pa leto kasneje.

Arsenal še vedno ostaja v igri za preboj v kvalifikacije za Ligo prvakov, trenutno pa zaseda peto mesto Premier lige, ki vodi v Evropsko ligo. Topničarje do konca čakata še dve tekmi - prva že nocoj proti Wiganu -, na katerih morajo nadoknaditi dve točki zaostanka za Tottenhamom. Tretjeuvrščeni Chelsea ima pet točk prednosti pred Arsenalom in tri pred Tottenhamom, vendar bi v primeru poraza v zadnjem kolu in dveh zaporednih zmagah Arsenala lahko zdrsnil na četrto, v najslabšem primeru pa celo na peto mesto, saj tudi Spursi še niso rekli zadnje besede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.