Šport > Nogomet
1310 ogledov

Arsenalova zvezdnika sredi pretepa še pred prvim sodnikovim žvižgom

Dani Ceballos in Eddie Nketiah Reševalni pas/Twitter
Premier liga se niti še ni začela, pa smo bili priča že prvemu fizičnemu obračunu dveh soigralcev.

Prvi krog angleške nogometne lige je pokazal, da branilec naslova Liverpool še ni na ravni, kot bi želel biti. To je po tekmi z novincem Leedsom priznal tudi njegov trener Jürgen Klopp, ki se zaveda predvsem napak v obrambi, ki bi jih skoraj stale točk. A rešil jih je napad, predvsem Mohamed Salah, ki je dosegel tri gole. Četrtega je prispeval nizozemski branilec Virgil van Dijk, ki se je tako odkupil za napake v obrambi.

Bolj prepričljiv kot Liverpool je bil Arsenal, ki je proti mestnemu tekmecu Fulhamu odprl letošnjo sezono Premier lige. Tudi topničarji so imeli za tekmeca novinca oziroma povratnika v ligo, toda Fulham ni bil nevaren, kot je bil prvakom nevaren Leeds. Že v osmi minuti je Arsenal v vodstvo popeljal Alexandre Lacazette, v nadaljevanju pa sta Brazilca Willian in Gabriel dokazala, da bosta pravi okrepitvi.

Gabriel | Avtor: Profimedia Profimedia

Willianu, ki je v klub prišel iz mestnega tekmeca Chelseaja, so sicer sodniki razveljavili gol, vendar je v nadaljevanju za opazni učinek poskrbel z dvema podajama za zadetek, enega je prispeval Gabriel, drugega pa Pierre-Emerick Aubameyang.

Še bolj kot zanesljiva predstava Topničarjev pa je tekmo zaznamoval bizaren incident z začetka tekme, ko sta se tekom ogrevanja spoprijela nogometaša Arsenala, Dani Ceballos ter Eddie Nketiah.

Španec je namreč nevarno startal nad svojim soigralcem, ki mu je nekaj zabrusil nazaj, saj je Ceballos nato Nketiaha tudi odrinil. Stvar pa se ni tu končala, saj sta se soigralca ponovno spopadla tekom naslednje akcije, a so ju še pravočasno uspeli ločiti ostali nogometaši.

Oba akterja tega incidenta pa nista imela pomembnejše vloge na sami tekmi, saj sta oba vstopila v igro zelo pozno, ko je bil zmagovalec že znan, po samem koncu pa sta preko socialnega omrežja delila sliko iz katere je razvidno, da sta se že pobotala.

Tudi pri Newcastlu, ki je z 2:0 premagal West Ham, sta se tokrat izkazala novinca, gola sta dosegla Callum Wilson in Jeff Hendrick. Crystal Palace je z 1:0 premagal Southampton, potem ko je Wilfried Zaha v 13. minuti dosegel svoj 50. gol v elitni angleški konkurenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.