Šport > Nogomet
1131 ogledov

Odpadek zagrebškega Dinama za 26 milijonov evrov v Arsenal

Gabriel Profimedia
Pred dvema letoma ni bil dovolj dober za zagrebški Dinamo, zdaj se za 26 milijonov evrov seli v Premier ligo.

Brazilski branilec Gabriel je uradno podpisal petletno pogodbo z  Arsenalom. Londonski velikan je za branilca francoskega Lilla plačal kar 26 milijonov evrov. Za mladega Brazilca naj bi se sicer zanimalo večje število evropskih velikanov.

Gabriel (dos Santos Magalhaes) si je uspel izboriti sanjski prestop po zelo dobri sezoni in pol v vrstah francoskega Lilla, zanimivo pa je, da njegov talent niso prepoznali vodilni možje zagrebškega Dinama, pri katerem je preživel eno sezono.

Brazilski mladinski reprezentant je namreč svojo nogometno kariero začel pri domačem Avaiu, preden se je leta 2017 preselil v Francijo k Lillu, kjer pa je moral dolgo čakati na pravo priložnost.

Gabriel | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji so ga vmes posodili Troyesu, kjer pa je nastopal predvsem za rezervno ekipo, enako usodo pa je doživel tudi pri Dinamu, kamor ga je Lille posodil januarja 2018. Modri ga po koncu sezone niso želeli odkupiti, saj je zbral le en nastop za prvo ter deset nastopov drugo ekipo Dinama.

Poleti 2018 se je tako vrnil v Lille, kjer je kmalu dobil pravo priložnost, v zadnjem letu pa mu je vrednost (po Transfermarktu) skočila iz 600.000 evrov na 20 milijonov evrov. Po prestopu k Topničarjem se bo ta številka zagotovo še zvišala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.